Sök
Erlend Lesund.
Nyheter

Landslagsmeriterad norsk back klar för Mora

Mora har presenterat ett nyförvärv till nästa års lagbygge. Från Sparta Sarpsborg hämtas 20-årige Erlend Lesund, som i fjol gjorde 15 poäng (1+14) på 35 matcher i norska ligan.

– Detta är en storväxt back (190 cm, 95 kg) som spelar fysiskt och som är väldigt jobbig att möta för motståndarna. Han hade ett stort ansvar i Sparta Sarpsborg säsongen som var i spel fem mot fem och i boxplay. Det är en ung och hungrig spelare som kommer att fortsätta utvecklas i Mora IK, säger tränaren Jeremy Colliton till lagets hemsida.

Det blir Erlend Lesunds andra sejour i Sverige. Backen har tidigare gjort två säsonger i Timrås juniorverksamhet, 2011/12 och 2012/13. Lesund har dessutom meriter från såväl Norges a-landslag, där han gjort tre landskamper, samt från U18- och U20-landslagen där han gjort 22 matcher. Lesund var även lagkapten i det norska lag som spelade JVM i Sverige 2013/2014. Då gjorde han fyra poäng.

Den här artikeln handlar om: