Sök
David Åslin.
SHL

Målspecialisten klar för Rögle: ”Kan verkligen luckra upp ett försvar”

Röglefansen kan räkna med läckra mål i Lindab Arena framöver. I dag presenterade klubben den tvåfaldige vinnaren av Årets mål, David Åslin, på ett tvåårskontrakt. Dessutom får backen Ludvig Claesson ett a-lagskontrakt, samtidigt som Taylor Matson har förlängt sitt avtal med två år.

I måndags vann han Årets mål i SHL för andra året i rad. Men framöver kommer förre Leksands-forwarden David Åslin att få sprätta in sina spektakulära mål i en grönvit tröja. I dag presenterades han nämligen av SHL-nykomlingen Rögle.
– David är en väldigt irrationell spelare. Skridskostark med bra handleder. Jag tror att han har väldigt mycket att ge i SHL och han kan verkligen luckra upp ett försvar med sitt spelsinne. Det finns väldigt mycket ishockey i David. Jag vill att han ska vara den spelare han är, och få utrymme att vara det. Han har ett enormt driv och kommer att passa bra i det sätt vi vill spela, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson till Rögles hemsida. 

Den 25-årige forwarden inledde förra säsongen i Växjö och gjorde två poäng på 14 matcher innan han bytte adress till Leksand i slutet av oktober. Väl där blev det tolv poäng (5+7) på 33 SHL-matcher.
– Det känns bra att komma till Rögle. Naturligtvis tungt att avsluta som vi gjorde i Leksand men nu ska det bli kul att representera Rögle och bli en del av klubben, säger Åslin till lagets hemsida.

UPPFLYTTAD SPELARE OCH FÖRLÄNGNING

Förutom värvningen av David Åslin har den 18-årige backen Ludvig Claesson belönats med ett a-lagskontrakt för två år framöver. Claesson kom till Rögle säsongen 2012/13 och har sedan dess spelat för både klubbens J18- och J20-lag. I fjol blev det 26 poäng (4+22) på 45 matcher i J20 SuperElit. Claesson var dessutom utlånad till division 1-klubben Helsingborg där han gjorde en match.
– Det är en juniorback som imponerat stort på mig i år. Han har allt som en back behöver ha. Han är följsam, stor, stark, slår bra passningar och är en bra skridskoåkare. Han har stora förutsättningar att bli en riktigt bra back och kunna etablera sig på elitnivå. Ludvig är fysiskt förberedd för seniorhockey och har varit en av de mest tongivande i vårt J20-lag, säger Anders ”Masken” Carlsson.

Dessutom har den amerikanske forwarden Taylor Matson, som kom till Rögle inför den gångna säsongen, förlängt sitt kontrakt med två år. 26-årige Matson sköt 37 poäng (13+24) på 52 matcher i grundserien och gjorde fem poäng på tio matcher när laget avancerade till SHL via slutspelsserien och direktkvalet.
– Taylor Matson är väldigt gedigen. Han vill verkligen spela kvar hos oss och vi tycker att han passar bra in i vårt gäng. Han jobbar stenhårt varje dag och har verkligen smält in bra i klubben. Vi vet vad vi får ut av Taylor varje träning och match. En professionell och bra kille, säger Anders ”Masken” Carlsson.

Den här artikeln handlar om: