NIO POÄNG. Jordan Eberle, Matt Duchene och Taylor Hall har skoj ihop.
VM 2015

10-0 – då glänste en nygammal kanadensisk kedja: ”Upprymda över att få chansen ihop”

ANNONS

De spelade tillsammans vid VM i Stockholm för två år sedan utan att finna kemi. Den här gången ser det mycket bättre ut. När Kanada körde över Tyskland med 10-0 svarade Taylor Hall, Matt Duchene och Jordan Eberle för nio poäng ihop.
– På pappret ser det här ut mer som ett OS-lag än ett VM-lag, säger Duchene till hockeysverige.se efter sina fyra poäng i matchen.

PRAG (HOCKEYSVERIGE.SE)
I Kanadas inledande 6-1-seger mot Lettland var det toppkedjan med Sidney Crosby, Jason Spezza och Nathan MacKinnon som ledde attacken med åtta poäng. På söndagen var det dags för en annan formation i det stjärnspäckade kanadensiska laget att briljera.

När Tyskland tillintetgjordes med 10-0 i O2 Arena svarade Edmonton Oilers-duon Taylor Hall och Jordan Eberle för nio poäng tillsammans med Colorado Avalanche-centern Matt Duchene. Trion spelade ihop redan under VM i Stockholm för två år sedan. Då gjorde de ett klent intryck ihop.
– Det funkar bättre den här gången, konstaterar Hall, som sköt tre av de kanadensiska målen, när hockeysverige.se träffar honom efter storsegern.
– Vi hittar varandra bättre nu och har anpassat oss bättre till den stora isen. Det är alltid något som man måste jobba med när man kommer hit. Det är kul att kunna bidra så pass tidigt i turneringen.

Matt Duchene, som gjorde ett mål och tre assist, gläds åt att få spela med Edmonton-killarna igen. Han spelade ihop med Eberle redan under VM 2010 och har spelat U18-hockey för Kanada med Hall tidigare.

”VI VILLE FORTSÄTTA ATT KÖRA ÖVER DEM”

– Vi blev upprymda över chansen att spela ihop igen eftersom vi känner varandra bra och kan varandras spel. Alla gör något annorlunda och det skapar en bra mix i linan, säger Duchene som satte det avslutande 10-0-målet på en läcker straff.

Trots att Kanada punkterade matchen tidigt fortsatte man att jaga fler mål framåt. Duchene menar att det är nödvändigt.
– Det är en kort turnering och det här är det bästa sättet för oss att bli bekväma med varandra. Det spelar ingen roll vad det står, vi ville fortsätta att köra över dem.

Redan i Stockholm för två år sedan hade Kanada ett stjärnspäckat lag. Det räckte emellertid inte ens till medalj då man åkte ut mot Tre Kronor i kvartsfinalen efter straffar. Duchene, en av sju kanadensiska spelare som är med då som nu, tycker att årets lag är bättre, baserat på vad man har lyckats göra hittills.
– På pappret ser det här ut mer som ett OS-lag än ett VM-lag. Hittills har vi visat vilken eldkraft vi har, men det är bara två matcher och vi har en tuffare utmaning att se fram emot i morgon och vi måste fortsätta att bevisa oss. Allt som krävs är en förlust och du kan vara borta ur den här turneringen.

Utmaningen i morgon är ett möte med hemmanationen Tjeckien. Då får Kanada bekänna färg efter två enkla segrar mot Lettland och Tyskland.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch