Sök
Victor Crus Rydberg
Nyheter

Vita Hästen värvar tidigare JVM-center

Efter två år i juniorligan OHL återvänder tidigare JVM-centern Victor Crus Rydberg till Sverige. Han har skrivit på för ett år med Vita Hästen och väljer därmed en återkomst till Östergötland, där han tidigare spelat två säsonger i Linköping, framför en flytt till Tingsryd där han fostrats.

20-åringen sköt 15 mål och 30 assist på 55 matcher för Plymouth i OHL under säsongen som gick. Han draftades av New York Islanders i femte rundan 2013.
Senast han spelade i Sverige sköt han 35 poäng (12+23) på 35 matcher för Linköping i J20 SuperElits olika serier.

– Victor är en skicklig center med bra handleder som kommer att bidra i vårt offensiva spel med sin skicklighet och höga spelförståelse. Han ser och läser bra och hittar därmed sina lagkompisar med fina passningar. Powerplay är givetvis starkaste spelformen för Victor och vi hoppas han kan leverera där och fortsätta växa i Vita Hästen-tröja, säger sportchefen Niklas Czarnecki i ett pressmeddelande.

Crus Rydberg spelade U18-VM med Småkronorna 2013, men tog inte plats i U20-VM med sin årskull den gångna säsongen.

Den här artikeln handlar om: