Sök
Steve Montador avled i februari 2015 …
Nyheter

Efter dödsfallet – förre NHL-spelarens familj stämmer ligan

I februari i år avled förre NHL-spelaren Steve Montador 35 år gammal. En rapport som släpptes i går visade att han led av hjärnskadan CTE – och nu stämmer Montadors familj ligan.
– Upptäckten av utbredd CTE i Stevens hjärna hjälper oss att bättre förstå att hans hjärna härjades av sjukdom och att han inte kunde kontrollera det, säger Montadors pappa enligt ESPN.

Han gjorde 571 NHL-matcher för Calgary Flames, Florida Panthers, Anaheim Ducks, Boston Bruins, Buffalo Sabres och Chicago Blackhawks. Men i februari i år avled Steve Montador, endast 35 år gammal.

På tisdagen släppte The Canadian Sports Concussion Project en rapport som visade att Montador hade lidit av CTE, en hjärnskada med kopplingar till att ha blivit utsatt för flera hjärnskakningar. Efter resultatet står det nu klart att Montadors familj kommer att stämma NHL för dödsfallet.

William Gibbs arbetar på företaget Corboy & Demetrio, de som för familjens räkning kommer att lämna in en stämningsansökan.
– Montador-familjens misstankar har bekräftats: Steve Montadors 35 år gamla hjärna förstördes på grund av huvudsmällarna han fick utstå under sin NHL-karriär. CTE har drabbat ännu en ung idrottsman och hans familj. Det är hjärtskärande att en sådan livfull ung man lidit sådan monumental hjärnskada medan han utövat en professionell sport, säger Gibbs enligt ESPN i ett uttalande.

Ligan håller dock inte med om att det finns någon given koppling mellan dödsfallet och Montadors NHL-karriär.
– NHL-familjen delar sorgen av en av våra egna som förlorade sitt liv för tidigt, och våra tankar, kondoleanser och böner går till Steves familj och vänner. Däremot håller vi inte med om att rapporterna och påståendena som kom i dag kan fastställa någon koppling mellan Steves död och hans NHL-karriär, säger ligan i ett uttalande enligt ESPN.

Den här artikeln handlar om: