Sök
Kalle Ekelund.
Nyheter

Björklöven värvar från SHL-nykomling

Kalle Ekelund var med och tog upp Karlskrona i SHL. I slutet av april stod det klart att han inte skulle följa med laget upp, och i dag presenterades han av en ny klubb. Den 24-årige backen får under kommande säsong visa sina färdigheter i allsvenska Björklöven.

– Jag tycker att det är en intressant satsning som görs i Björklöven där man tog stora framsteg förra säsongen. Det är ett väldigt bra intresse i Umeå för Björklöven och man vill alltid spela i ett vinnande lag och det tror jag att vi har stora möjligheter att vara nästa säsong, säger Kalle Ekelund till lagets hemsida.

Ekelund fostrades i Nybro IF. Efter 66 a-lagsmatcher för klubben åkte han över till Kanada och OHL, där det blev två säsonger innan han vände tillbaka till Sverige. Där har det blivit två säsonger med Mora och två med Karlskrona. Sammanlagt har han gjort 253 allsvenska matcher och 36 poäng, under den senaste säsongen åtta poäng (1+7) på sammanlagt 56 matcher.

– Kalle Ekelund är en ambitiös och vältränad spelare som kommer att tillföra storlek och tyngd i det defensiva spelet. Han besitter också fina kvalitéer i spelet med puck. Kalle är också en väldigt bra kille utanför isen som verkligen ville spela för Björklöven, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

Den här artikeln handlar om: