Sök
Mattias Beck.
Södertälje SK

”Det blir spel i Europa eller Hockeyallsvenskan”

Han var en av få spelare i Södertälje som faktiskt motsvarande förväntningarna någorlunda den gångna säsongen. Efter degraderingen till division 1 letar nu veteranen Mattias Beck ny klubb och just nu väljer han mellan två alternativ.
– Jag har konkreta bud. Det finns både från Europa och HockeyAllsvenskan som jag försöker ta ställning till, säger forwarden till viasatsport.se.

Beck har tidigare representerat AIK, Mora och Oskarshamn på allsvensk nivå, men spel i Gnaget kommer det i alla fall inte bli för 32-åringen det kommande året.
– AIK var inte intresserade, så det är inte aktuellt, konstaterar forwarden.

Beck har under ett decennium hört till Hockeyallsvenskans mest pålitliga poängplockare och har över de tio senaste åren snittat över 30 poäng per säsong i landets näst högsta serie. Den gångna vintern blev det 31 poäng (14+17) på 51 matcher för veteranen, men att han själv svarade för en godkänd säsong är en klen tröst med tanke på Södertäljes öde.
– Det är svårt att glädjas och tycka att man har gjort en bra insats när man åker ur Hockeyallsvenskan. Det jag är stolt över är att jag verkligen gav allting hela tiden och känner att jag är rakryggad i det, säger Beck.

Den här artikeln handlar om: