Sök
Jack Eichel klappas om av lagkamraterna efter sin drömpassning fram till Trevor Lewis 2-0-mål i bronsmatchen.
VM 2015

VIDEO: Se supertalangens smörpass ligga bakom USA:s brons

Det skulle behöva ske ett smärre under för att Jack Eichel inte skulle väljas av Buffalo som andra spelare i draften till sommaren. I en intervju med hockeysverige.se tidigare i dag berättade supertalangen att han ännu inte vet om det blir spel i NHL för honom redan nästa säsong, men i bronsmatchen mot Tjeckien visade 18-åringen att han definitivt är mogen för det.

Med en av VM-turneringens allra läckraste mackor serverade Eichel kedjekamraten Trewor Lewis ett rent läge fram till 2-0 i slutet av den första perioden mot tjeckerna och såg därmed till att grundlägga amerikanernas bronsmedalj. Passningen skar rakt emellan tre motståndare och prickade Lewis mitt på klubbladet efter att Eichel vänt bort en motståndare vid sargen.

I och med dagens passningspoäng stannar supertalangen på sju poäng (2+5) på tio matcher under sin första VM-turnering för USA. En poängsumma som är klart bättre än de fyra poäng (1+3) Eichel svarade för på fem matcher under vinterns JVM och som visar att han definitivt är redo att konkurrera på den högsta seniornivån.

Bronsmedaljen blev också en fin avslutning på en säsong där amerikanen redan vunnit NCAA:s poängliga och dessutom plockat hem Hobey Baker Award som collegehockeyns bästa spelare. Eichel ledde också sitt Boston University hela vägen fram till en finalplats i prestigefyllda Frozen Four, turneringen som avgör vilket lag som är USA:s bästa på collegenivå, där det slutligen blev förlust mot Providence.

Den här artikeln handlar om: