Sök
Andrew Hammond.
Ottawa

Här är ‘Hamburglars’ belöning efter succéavslutningen

Det tog fram till 16:e starten innan Andrew Hammond förlorade sin första start i NHL. Av de 15 första starterna vann han 14 och förlorade en match efter straffar, vilket rent statistiskt inte räknas som en förlust.

Först när han ställdes mot New York Rangers fick han ge vika för första gången som NHL-målvakt, och Hammonds genombrott under NHL-avslutningen var den starkaste orsaken till att Ottawa vände runt säsongen totalt och gick från uträknade till att ta sig till slutspel.

Nu har 27-åringen fått sin belöning efter succén och skrev på onsdagen på ett nytt treårskontrakt med Ottawa, som enligt klubben är värt 4,05 miljoner dollar.

Hammond, som aldrig blev draftad, skrev på för Ottawa 2013 efter att ha tagit sig igenom college i fyra år på Bowling Green State University i Ohio. Han hade 94,1 i räddningsprocent i NHL på sina 24 matcher under säsongen och släppte bara in 1,79 mål per match.

Det har sedan tidigare spekulerats i att Ottawa kommer att behöva göra sig av med Robin Lehner eller Craig Anderson i sommar och i och med Hammonds påskrift är det ett faktum att man har tre målvakter på envägskontrakt. Dessutom har man nyligen sajnat eftertraktade collegemålvakten Matt O’Connor från Boston University

Den här artikeln handlar om: