Sök
Uffe Bodin
VIDEO: Historien om Luleåbackens sjuka bror – en inspirationskälla

Förra säsongen värvade Luleå in tvåvägsbacken Jonathan Sigalet. Han gav klubben lite välbehövlig stabilitet på blålinjen under slutspurten av grundserien när laget ryckte upp sig och pressade sig in i SM-slutspelet via play-in.

Sigalet har en NHL-match med Boston Bruins på sin resumé. Det är en merit so  han faktiskt delar med sin fem år äldre bror Jordan Sigalet, 34-åringen var en lovande målvakt som hade en mycket stark collegekarriär för Bowling Green University, där han bland annat nominerades till Hobey Baker Award som collehockeyns bästa spelare, innan han hamnade i Bostons organisation.

Sigalet den äldre fick aldrig riktigt chansen att fullfölja sin aktiva karriär fullt ut. Han drabbades nämligen tidigt av nervsjukdomen MS. Precis som i fallet med Minnesota Wilds målvakt Josh Harding lät inte Sigalet sjukdomen stoppa honom till en början, men efter en kollaps i en AHL-match tvingades han komma till insikten att karriären var över.

Det har emellertid inte hindrat Jordan Sigalet från att fortsätta vara en kraft att räkna med inom hockeyskrået. Här är den inspirerande historien om hur han har fortsatt att besegra oddsen:

Den här artikeln handlar om: