Sök
Rajala och Melart
SHL

Luleå bekräftar dubbla finska värvningar

Luleå bekräftade på måndagen att man gjort klart med både Toni Rajala och Ilari Melart. De två landslagsmeriterade finländarna har skrivit på för ett år med klubben.
– Vi hade en målsättning när vi ville rekrytera årets trupp och det känns som att vi nått det målet nu, säger Lars ”Osten” Bergström i LHFLIVE.

Luleå presenterade två finska nyförvärv som båda två varit på tapeten en längre tid för klubben. Man har skrivit ettårskontrakt med både Toni Rajala och Ilari Melart.
– Vi tar ett år i taget med båda de här finska spelarna, säger sportchefen Lars ”Osten” Bergström till LHFLIVE.

26-årige Melart kommer närmast från Jugra i KHL där han sköt fem mål och en assist på 33 matcher den senaste säsongen. Han var VM-back för Finland 2013 efter att ha slagit igenom i HIFK i finska ligan den säsongen.
– Vi har tittat på honom under flera års tid, säger Osten.

– Det är en välväxt kille som är uppväxt i Malmö innan han flyttade till Finland. En storvuxen spelare, en försvarspjäs. Han spelar hårt och bestämt, men är även en bra skridskoåkare och har offensiva kvaliteter och har framförallt ett bra skott.

24-årige Rajala har spelat för HV71 och Färjestad de två senaste säsongerna och svarat för 57 poäng på 68 matcher i ligan totalt.
– Det är en toppkvalitetsspelare, helt enkelt. Han är i en riktigt, riktigt bra ålder och har mycket utveckling framför sig och vi hoppas få se det i Luleå Hockey nu, säger Osten.

Luleå har kontrakt med tre målvakter, nio backar och 16 forwards nu efter de här två.
– Vi har en bra och kvalitativ trupp som ser väldigt intressant ut. Nu gäller det bara att få ihop det också.
– Vi hade en målsättning när vi ville rekrytera årets trupp och det känns som att vi nått det målet nu.

Den här artikeln handlar om: