Sök
Pavel Brendl
Nyheter

Galna ryktet – förre SHL-målkungen på väg till svensk division 2-klubb?

Han har gjort 112 poäng på 108 SHL-matcher. Nu kan Pavel Brendl vara på väg till… Sandviken i svenska division 2.
– Han är intresserad, säger tränaren Fredrik Fahlstedt till Gefle Dagblad.

Den tjeckiske forwarden Pavel Brendl gjorde stor succé under sina två säsonger i SHL mellan 2006 och 2008. Under sitt första år i Mora smällde han in 57 poäng, varav 34 mål, vilket räckte till en skytteligavinst och en andraplats i den totala poängligan. Därefter gick han till Brynäs där det blev 55 poäng, en tredjeplats i poängligan och en andraplats i skytteligan med 31 mål.

Efter att ha tagit SHL med storm under de dubbla succéåren drog Brendl sedan vidare för spel i KHL, finska ligan, tjeckiska ligan, schweiziska ligan, tyska andraligan och senast slovakiska ligan, där han under den gångna säsongen gjorde 20 poäng på 19 matcher. Men nu är 34-åringen kontraktslös och efter sju år på annat håll kan han vara på väg tillbaka till svensk hockey – och Sandviken i division 2.
– Jag har legat och tänkt länge på hur vi ska kunna locka folk till våra matcher. Varför kommer folk och kollar på ishockey? Antagligen har man ett genuint hockeyintresse eller så kommer man för att se artister på isen, säger tränaren Fredrik Fahlstedt till Gefle Dagblad.

Tankarna riktades då mot Pavel Brendl och Fahlstedt menar att intresset är ömsesidigt.
– Han trivdes otroligt bra i Gävle och har hela tiden längtat tillbaka.

Den stora frågan är då: har klubben råd?
– Sponsorer har redan börjat höra av sig till oss. Det är många som vill gå in och betala en del av hans lön. Kommer han hit under en kortare period så blir det ju en artistskatt, och då blir det billigare, säger Fredrik Fahlstedt och fortsätter:
– Samtidigt tror jag att vi kommer att fylla hallen i de matcher han spelar för oss. Vi tar in 900 personer och är det fullsatt i dessa matcher ska det här nog vara möjligt för oss.

Den här artikeln handlar om: