Sök
Kjell Kruse.
Nyheter

Ekonomiska besvär för Leksand – igen: ”Större förlust än vi tidigare sagt”

Degraderingen från SHL till Hockeyallsvenskan blir givetvis en dyr historia för Leksands IF. Nu kommer klubbens förlust bli större än man tidigare trott.
– Vi kommer att göra en något större förlust än vi tidigare sagt. Men, det är ingenting vi inte klarar av, säger vd:n Kjell Kruse till Dalarnas Tidningar.

Leksand hade en stökig säsong både på och utanför isen. Det resulterade i stor omsättning i speltruppen samt på ledar- och tränarsidan där sportchefen Tommy Salo först lämnade sin post och där tränaren Andreas Appelgren valde att kliva undan till förmån för Sjur Robert Nilsen. I slutändan fick klubben också lämna SHL efter bara två säsonger och återvända till Hockeyallsvenskan.

Det får givetvis konsekvenser för klubbens ekonomi. Till en början räknade vd:n Kjell Kruse med en förlust på tre miljoner kronor. Men det kommer inte att stanna där.
– Vi kommer att göra en något större förlust än vi tidigare sagt. Men, det är ingenting vi inte klarar av, säger Kjell Kruse, vd för Leksands IF, till Dalarnas Tidningar.

Enligt uppgifter till DT ska det finnas anställda inom Leksands IF som inte har fått ut sina löner i tid. Det dementerar Kjell Kruse.
– Nej, det stämmer inte. Vi har betalat allas löner och det känns bra. Det känns gött att vi har löst lönebiten. Det fattas pengar just nu, men det är inget större, hävdar Kruse.

Tidigare har Leksands IF haft som mål att ha i hamn 80 procent av sin marknadsbudget innan midsommar. Det är ett mål som man inte kommer att nå, säger Kruse.
– 80 procent är ett tufft mål, vi kanske landar på runt 65 procent vilket är bra sett till att vi tidigare legat på kanske 45 vid samma tid. Man ska komma ihåg att marknadsbudget bara är en liten del av hela intäktssidan i Leksands IF. De stora pengarna kommer centralt och betalas ut under året.

 

Den här artikeln handlar om: