Sök
Peter DeBoer.
San José

Sparkades av New Jersey – nu är han klar för San José

Coachcirkusen i NHL gick vidare i natt. Under en presskonferens meddelade San José Sharks att man utsett Peter DeBoer till ny coach. 

San José Sharks har under de sju senaste säsongerna coachats av Todd McLellan. Men efter att laget missat slutspel den här säsongen beslutade sig parterna för att gå skilda vägar. McLellan, som coachade Kanada till VM-guld i Prag tidigare i månaden, gick raskt vidare och blev ny coach för Edmonton Oilers.

Nu har Sharks hittat sin ersättare till 47-åringen. Det blir New Jersey Devils tidigare coach Peter DeBoer som tar över laget. 46-åringen tog över Devils 2011 och ledde laget till Stanley Cup-final redan under sin första säsong i klubben. Därefter har det gått tyngre och strax innan nyår fick han lämna sitt uppdrag efter att Devils hamnat rejält på efterkälken i tabellen.

I San José får DeBoer en tuff uppgift framför sig. Klubben har tillhört ligans topplag under en lång tid utan att lyckas gå hela vägen. Den gångna säsongen tappade man markant och tog sig alltså inte ens till slutspel. Man har åldrande nyckelspelare i Joe Thornton och Patrick Marleau och det har funnits problem kring truppen som resulterat i att båda stjärnspelarna har fått uppleva hur det är att bli av med C:et på bröstet under de senaste åren.

Peter DeBoer slog sig in som NHL-coach i Florida Panthers och hann göra tre säsonger i klubben. Dessförinnan jobbade han bland annat som coach och general manager för Plymouth Whalers och Kitchener Rangers i juniorligan OHL.

Den här artikeln handlar om: