Sök
TIPPAS GÅ TIDIGT. Joel Eriksson Ek tippas gå först av svenskarna i den stundande draften.
SHL

Han är svensken som tippas gå tidigast i draften: ”Vill inte stänga dörren helt till att åka över direkt”

Det verkar inte råda några större tvivel om vilken svensk som kommer gå först i sommarens draft. Färjestads Joel Eriksson Ek har fått ett stort genombrott under säsongen, och nu är han på väg till USA för att genomföra de olika testerna inför draften.
– Jag blir där en vecka, och kommer ju träffa klubbar mellan testerna, säger han till hockeysverige.se.

Det har gått fort för Joel Eriksson Ek. Väldigt fort. Förra säsongen spelade han J18-hockey under stora delar, och den här säsongen behövde han bara 25 matcher i J20-laget innan steget till A-laget togs.

Väl där fick Joel ta en relativt stor roll för sin unga ålder, och blev kvar i A-truppen säsongen ut. Det blev fyra mål på 34 SHL-matcher för jättetalangen från Karlstad.
– För egen del gick säsongen kanonbra. Jag spelade bara en halv säsong i J20-laget innan jag fick en plats i A-laget, och det hade jag aldrig kunnat tro på förhand. Det gick mycket bättre än jag trodde, säger Eriksson Ek till hockeysverige.se efter genombrottssäsongen.

BB141024BB590

Foto: Bildbyrån

18-åringens spel i SHL har gett eko till Nordamerika. När TSN:s Craig Button igår gav sin sista ranking inför sommarens draft återfanns Färjestadsspelaren på trettonde plats, ganska långt före Frölundas back Jacob Larsson som fanns på plats 22. Men Buttons ranking är inget Eriksson Ek lägger någon större vikt vid.
– Ska jag vara ärlig försöker jag inte tänka på det. Det är så många som tycker saker och rankar hit och dit, haha. Det finns så många olika rankingar att det är svårt att hålla koll på alla.
– Jag försöker bara tänka på att fortsätta träna på och utvecklas, och så får vi se hur det går.

Spelar det någon roll för dig hur tidigt du draftas?
– Alltså, det är klart man alltid vill vara med i toppen i vad man än gör. Men egentligen spelar det ingen roll om jag går i förstarundan eller sjunderundan, eller om jag inte blir vald över huvud taget. Tåget har inte gått bara för att man inte blir draftad.

Men draftad kommer han att bli, 18-åringen. Men hittills har han inte fått några hintar om vilka klubbar som kan tänkas vara intresserade. Hockeysverige.se når Eriksson Ek på tåget till Stockholm, som han i morgon ska lämna för en tripp till USA och de tester som talangerna får göra inför NHL-klubbarna.
– Jag blir där en vecka, och mellan testerna har vi möten med NHL-klubbarna. Hittills har de flesta legat ganska lågt, men det är väl då man kan börja se lite vilka som kan vara intresserade.
– Och jag kommer åka över till Florida till draften (den 26:e juni), också.

Har du något lag du gärna blir draftad av?
– Nej, jag har faktiskt inte haft något favoritlag i NHL så det spelar ingen roll för mig.

BB110412BB027

Mikael Johansson.

Färjestad storsatsar efter fiaskot som innebar att man missade slutspel för första gången på två decennier. Storstjärnor som Johan Ryno, Mikael Johansson och Mikael Wikstrand har hämtats in, precis som poängsprutan Robbie Earl och målvakten Lars Haugen. Till exempel.
– Det är klart konkurrensen kommer hårdna i Färjestad nästa säsong, det är inget snack om det. Å andra sidan försöker jag se det positivt för mig också. Då får jag chansen att se dem hur de tränar, hur deras förberedelser ser ut, och såna saker.
– Dessutom kommer jag själv tvingas ligga i ännu hårdare med träningen om jag vill ta en plats. Jag måste verkligen kriga för att få spela nästa säsong.

Ishockey, SHL, FŠrjestad - …rebro

För det ser ut att bli en fortsättning i Färjestad nästa säsong, trots den hårda konkurrensen. Men han stänger inte dörren helt att testa på spel i Nordamerika direkt.
– Det beror ju på vad den klubben som draftar mig tycker också, men det lutar väl åt att jag blir kvar i Färjestad nästa säsong också, och det är det jag siktar på. Men jag vill inte stänga någon dörr helt och hållet heller, utan jag vill hålla den lite öppen.

Att du har din pappa (Clas Eriksson, assisterande tränare) som tränare i Färjestad, påverkar det ditt beslut att bli kvar på något sätt?
– Nej, inte alls faktiskt. Han är min pappa när vi är hemma, men är vi i ishallen är han min tränare. Det funkar jäkligt bra faktiskt, och att just han tränar mig i Färjestad är inget som kommer påverka mitt beslut.

Men en säsong som hockeyspelare på heltid är kanske inte bara positivt. När säsongen nu är över får Joel Eriksson Ek fokusera på en annan sak också, utöver den stundande draften i Florida.
– Jag försöker träna på förmiddagen och eftermiddagen, men jag har lite skola att ta igen också…

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten