Sök
Tre av SHL:s största profiler.
Växjö Lakers HC

LISTA: Här är SHL:s största profiler

Det är enkelt att titta på poängproduktionen och slå fast att Derek Ryan måste vara SHL:s bästa spelare. Men gör det honom till den största profilen? Hockeysverige.se’s Måns Karlsson ser bortom poängen och statistiken, när han nu listar SHL:s tio största profiler.

Kriterierna är enkla: För att komma med på listan måste man ha ett kontrakt klart med en SHL-klubb till nästa säsong. Därmed försvinner spelare som Per Ledin, Andreas Jämtin och Donald Brashear, som hade gått in på listan under förra säsongen.

10. Sam Hallam, tränare Växjö Lakers
Den (nästan) alltid lika vältalige och ödmjuke mästartränaren har profilerat sig som en av de mest omtyckta personerna inom ligan. Det som gör Hallam unik är att han är omtyckt och respekterad också av motståndarfansen och motståndarlagen. Han är definitivt en profil på samma nivå som de flesta spelarna i ligan.

Ishockey, SHL, Kvartsfinal, Frölunda - Luleå

Chris Abbott

9. Chris Abbott, forward HV71
Det blev sex säsonger, varav tre som kapten, i Luleå för Chris Abbott. Men efter att han inte kommit överens med klubben om ett nytt kontrakt blev Jönköping ny spelplats för den ständigt omtalade Abbott. Var oerhört populär i Luleå, och lika impopulär hos de flesta andra lags supportrar. Men en profil, det är Chris Abbott i allra högsta grad.

8. Per-Åge Skröder, Forward Modo
Med Tomi Kallio ute ur bilden råder det inga tvivel om vem som är den mest populära utländska spelaren i ligan. Per-Åge Skrödet har byggt upp en ikonstatus i Modo, och är respekterad på många håll i landet. Är inte den som skapar mest rubriker, utan är snarare en profil för lång och trogen tjänst i ligan. SHL blir tråkigare den dagen norrmannen lämnar ligan.

bb141120bb359

Rickard Wallin

7. Rickard Wallin, Forward Färjestad
Det såg ett tag ut som att den fyrfaldige svenska mästaren skulle lämna Färjestad en gång för alla, men till slut kritade Wallin på ett nytt kontrakt med klubben. Får öknamn på öknamn av motståndarlagens fans, men i Karlstad är Wallin alltjämt den kanske starkast lysande profilen.

 

6. Toni Rajala, Forward HV…Färje…Luleå
Toni Rajala har redan avverkat fler SHL-klubbar än de flesta andra. Finländaren har blivit en stor profil i SHL under sina två år i ligan, och nu är det tänkt att han ska leda Luleås offensiv i jakten på lagets andra SM-guld. Den kanske mest prestigefulla värvningen av alla under SIlly Season, och en profil inte minst för att han är en av få i den här ligan som verkar rätt öppen med att han spelar där han tjänar mest pengar.

5. Lars ”Osten” Bergström, sportchef Luleå
Mannen, myten, legenden. Lars ”Osten” Bergström har fått fler rubriker det senaste året, än vad de flesta andra sportchefer får under hela sin karriär. Hittar ständigt nya sätt att skapa rubriker, oavsett om det gäller värvningar, anmälningar eller något annat. Är inte speciellt populär utanför Luleå, men Osten är utan tvekan en större profil än de flrsta spelarna.

4. Robin Figren, Forward Frölunda
Underhållande på isen, men en ännu större profil utanför. Ligans okrönte twitterkung, och en bra ambassadör för ligan med sitt sätt att ständigt bjuda på sig själv – och sin ofta humoristiskt vassa ton mot motståndarna.

Ishockey, SHL, …rebro - Modo

Julius Hudacek

3. Julius Hudacek, Målvakt Örebro
Redan under sin tid i Södertälje blev omåttligt populär bland fansen. Romansen fortsatte sedan i Frölunda, men frågan är om inte Julius Hudacek är en än större profil i Örebro? Hans #HudaShow efter hemmasegrarna har blivit en omedelbar klassiker, och även om vissa experter tycker det är ”larvigt” tycker de flesta andra det är underhållning.

2. Jere Karalahti, Back HV71
Skapade inte så stora rubriker under sin första tid i HV71, men Jere Karalahti är en profil vi inte sett så många av i SHL – någonsin. Den finske busen har mestadels imponerat med sitt fina spel i HV71, och känslan är att Jere kommer bjuda på ännu mer nästa säsong.

1. Bert Robertsson, assisterande tränare Skellefteå
Bert Robersson är ”bara” assisterande tränare, men lyckas trots det vara i centrum nästan hela tiden. Känslan var att Bert tog ett litet steg tillbaka under slutspelet, men det går inte att komma ifrån vilken profil Robertsson hunnit bli under sin relativt korta karriär som elittränare. Hans Wallson är nog ganska nöjd över att ha en assisterande tränare som stjäl så pass mycket av uppmärksamheten.

Bubblare: Ole-Kristian Tollefsen, Niklas Persson, Mikael Tellqvist, Daniel Rahimi, Nichlas Torps skägg

Den här artikeln handlar om: