Sök
Magnus Nygren, Oscar Alsenfelt och Joel Lundqvist är alla med på listan.
SHL

RANKING: Här är SHL:s mest värdefulla spelare

Det finns spelare som gör skillnad på isen och det finns spelare som gör skillnad vid sidan av den. I dag tar hockeysverige.se sig an den stora utmaningen att rangordna spelarna med de här olika aspekterna i beaktande för att få fram SHL:s mest värdefulla spelare inför kommande säsong.

Det ska betonas att denna ranking är högst subjektiv och att det knappast finns några facit på vad som är rätt eller fel. I denna ranking har dock både spelarens prestationer på isen och hans betydelse vid sidan av densamma funnits med i kriterierna. I kommentarsfältet får ni gärna själva ge era synpunkter på vem som är SHL:s mest värdefulla spelare, men här nedan hittar ni i alla fall vår lista:

10) Derek Ryan, Örebro
SHL:s poängkung är motorn i Örebros offensiv och var hjärnan bakom en av ligans mest framgångsrika kedjor den gångna säsongen. Är med sin kreativitet ett hot mot motståndarna varje gång han är inne på isen och spelar en avgörande roll i närkingarnas öde. Kommer vara än mer påpassad kommande vinter och om han kan upprepa årets succé kan han leda sitt lag en lång väg mot slutspelsframgångar.

9) Broc Little, Linköping
Efter att ledande offensiva spelare som Sjögren, Micflikier och Taffe lämnat Linköping kommer SHL:s målkung från den gångna säsongen betyda än mer för sitt lag kommande vinter. Motståndartränarna slet sitt hår över hur de skulle hålla koll på den produktiva speedkulan säsongen som var och om östgötarna ska bli att räkna med kommande år så kommer de att behöva en Little i toppform.

8) Per-Åge Skröder, Modo
”Mr. Modo” må ha passerat zenit, men är med sina ledaregenskaper och sin erfarenhet enormt betydelsefull för Ö-vikslaget. Skröder är navet som ska hålla ihop ett Modo som kommer att få förlita sig på att de utländska stjärnorna producerar framåt kommande säsong. Med nio år i klubben i bagaget är norrmannen fansens stora favorit och med sin vilja att ta sig in i de tuffa områdena är han ett föredöme för sina lagkamrater kväll efter kväll.

Niclas Andersén. Foto: Bildbyrån

7) Niclas Andersén, Brynäs
Han sågs som en frälsare när han värvades hem till Gävle förra sommaren och Anderséns betydelse för Brynäs går inte att underskatta. Lagkaptenen utvecklade sina offensiva egenskaper under tiden i KHL och är nu en av ligans mest kompletta backar. Med tanke på att Brynäs, med Christian Djoos på flykt till Nordamerika, ser något tunna ut försvarsmässigt kommer Anderséns förmåga att bära lagets defensiv vara av än större vikt kommande vinter.

6) Joel Lundqvist, Frölunda
Precis som Skröder har Lundqvist kanske passerat sina bästa dagar som spelare, men hans betydelse för unga Frölunda är fortfarande obeskrivligt stor. Med sin vilja, fysik och vinnarmentalitet går han i bräschen för sina lagkamrater i varje match och dessutom är Frölunda-kaptenen, med sin tekningskapacitet och sitt spel i numerärt underläge, alltjämt en av SHL:s bästa defensiva forwards.

5) Július Hudáček, Örebro
Den slovakiska showmannen vann snabbt Örebro-fansens gunst och är med sin öppna och spontana personlighet ett föredöme för alla som håller på med idrott. Genom sitt sätt att vara lockar målvaktsstjärnan publik till arenorna, samtidigt som han också tillhör seriens absolut bästa målvakter. Kan 26-åringen bibehålla sin höga nivå även kommande vinter blir närkingarna än en gång ett lag att räkna med.

Patrick Thoresen. Foto: Bildbyrån

4) Patrick Thoresen, Djurgården
Marcus Sörensen i all ära, men visst har Djurgården saknat den offensiva general som Thoresen nu kommer att vara. Norrmannen hör fortfarande till det absoluta elitskiktet av europeiska spelare och är med sin spetskompetens och erfarenhet precis det stockholmarna har saknat. Att han valde att gå ner i lön bara för möjligheten att få hjälpa Djurgården säger också något om den person Thoresen är och spelare med den typen av klubbhjärta är en raritet inom dagens ishockey.

3) Magnus Nygren, Färjestad
Inte nog med att han är en av seriens absolut bästa backar, Nygren har också växt ut till en kultfigur i Karlstad. Han är själv fostrad i klubben och är nu hela Färjestads ansikte utåt. 24-åringen möttes av hundratalet supportrar som firade med bengaler och skumpa när han skrivit på sitt färska fyraårskontrakt och vad han går för på isen är knappast någon hemlighet. När Nygren vände hem mitt under säsongen för två år sedan gick Karlstad-laget som en raket uppåt i tabellen efter en tung start och tog sig till sist hela vägen till final, vilket säger en del om den offensivt begåvade backens betydelse.

2) Martin Thörnberg, HV71
Med tanke på den storm som varit i Jönköping den senaste tiden blir det faktum att Thörnberg återvänt hem av än större betydelse för HV71 kommande säsong. Forwarden är fortfarande på toppen av sin karriär och har producerat över 30 poäng under tre raka KHL-säsonger. Han kommer utan tvivel tillhöra ligans absolut bästa spelare och kommer genom sin närvaro vara en av få personer som kan få fokus att skifta till något positivt i Jönköping de kommande månaderna.

1) Oscar Alsenfelt, Malmö
Två gånger tidigare har Alsenfelt varit med om att hjälpa SHL-nykomlingar under deras första år tillbaka i landets högsta serie och båda gångerna har han presterat på absolut högsta nivå. I ett Malmö som än så länge är i avsaknad av andra högprofilvärvningar kan målvaktsstjärnans prestationer mycket väl vara skillnaden mellan kvalspel och slutspel. Väl hemma i den stad där han växte upp har 27-åringen alla möjligheter att blomstra på nytt och han trivs som bäst när han har möjlighet att göra som mest skillnad för ett lag. Alsenfelt är fortsatt en av seriens bästa målvakter och är favorit till att kamma hem MVP-utmärkelsen kommande SHL-säsong.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten