Sök
Julien Brouillette
SHL

NHL-meriterad back klar för SHL-nykomlingen

SHL-nykomlingen Karlskrona har gjort klart med ett NHL-meriterat nyförvärv idag. Det handlar om backen Julien Brouillette som spelat NHL-hockey för Winnipeg under den här säsongen.
– Det är en kille som jag har kunnat följa en del genom mitt arbete och också haft möjligheten att få referenser på från killarna där borta, säger sportchefen Micke Sundlöv.

Karlskrona värvar NHL-meriterat. På måndagen presenterade man en back med elva NHL-matcher, ett mål och en assist, på sin meritlista. Hans namn är Julien Brouillette och är svårare att stava till än man kan tro.
Han spelade en match för Winnipeg så sent som den gånga säsongen.

– Vi får en spelare som är en bra skridskoåkare och som vi tror kommer passa än bättre på större rink. Han har ett helt ok skott och bra händer. Vi ser att med den möjligheten han har här att få en stor roll i vårt lag så kan han utvecklas än mer och bli till stor nytta för oss, säger sportchefen Micke Sundlöv till Karlskronas hemsida.

28-åringen har utöver sin NHL-match spelat för Winnipegs farmarlag St. John’s under säsongen. Där noterade han sju mål och tio assist på 47 matcher.
Hans tidigare tio NHL-matcher har han spelat för Washington. Det gjorde han under förra säsongen.
I övrigt har han spelat strax över 300 matcher i AHL och strax över 200 matcher i ECHL, där han inledde sin proffskarriär med att spela närmare tre fulla säsonger.

Karlskronas trupp innehåller på två målvakter, åtta backar och 17 forwards och Micke Sundlöv säger att man sannolikt är färdigvärvade. För ett tag framöver.
– Vi kommer att hejda oss nu men naturligtvis följer vi marknaden. Det skall dock mycket till för att vi ska göra något mer nu under sommaren. Vi vill ge de killar vi har på kontrakt nu en chans att ”slå sig” till istid och plats i vårt LAG, som tillsammans skall se till att KHK spelar i SHL 2016/2017.

Den här artikeln handlar om: