Sök
Patrik Nevalainen.
Nyheter

Tidigare svenske JVM-backen flyttar utomlands

Patrik Nevalainen var med i det svenska JVM-laget i hemmaturneringen 2007. Sedan dess har han spelat i en rad (Björklöven, Malmö, Almtuna och Karlskrona) olika allsvenska klubbar och gjort fem SHL-matcher med Timrå utöver att han gjort två säsonger i finska ligan med Lukko.

Nu flyttar 28-åringen utomlands igen. Enligt Junost Minsks hemsida har han skrivit på för den vitryska storklubben som blev mästare sex gånger mellan 2004 och 2011 och har varit i final de två senaste åren.

Den gångna säsongen inledde Nevalainen i Björklöven där han hade fem assist på 21 matcher. Han avslutade säsongen i Karlskrona där han sköt ett mål och en assist på 18 matcher.

Nu blir han den blott tredje svensken att spela hockey i vitryska ligan. Tidigare har världsmästaren från 1998, Magnus Eriksson, spelat för just Junost 08/09 och säsongen 11/12 spelade backen Filip Björk i ligan för Gomel.

Den här artikeln handlar om: