Sök
Jack Eichel.
Nyheter

Jack Eichel: ”Jag är den bästa spelaren i draften”

Han kommer att väljas som andra spelare efter Connor McDavid i draften senare i månaden. Men trots att konsensus är att McDavid är en bättre spelare än Jack Eichel ser den amerikanske collegedominanten sig själv som nummer ett.
– Jag är den bästa spelaren i draften, ska Eichel ha sagt till Buffalo Sabres general manager Tim Murray under pågående NHL Draft Combine.

Buffalo har storbesök i veckan. Världens största hockeytalanger är i stan för att fystestas och intervjuas i årliga NHL Combine inför NHL-draften i Florida 26-27 juni.

Störst är intresset givetvis för Connor McDavid, superlöftet som beskrivs som den största talangen sedan Sidney Crosby. Tätt bakom honom kommer Jack Eichel, amerikanen som gjorde 71 poäng på 40 collegematcher för Boston University, vann Hobey Baker Award som NCAA:s bästa spelare och tog VM-brons med USA i Prag förra månaden.

Eichel är extra påpassad eftersom det är Buffalo Sabres som har andravalet i draften efter Edmonton Oilers. Samma klubb kommer givetvis att plocka centern när McDavid gått som nummer ett till Oilers.

Under sin intervju med Sabres general manager Tim Murray ska Eichel ha uppmanat honom att inte vara besviken över att ha förlorat draftlotteriet, där Sabres gick miste om möjligheten att drafta McDavid.
– Jag är den bästa spelaren i draften, ska Eichel ha sagt till Murray, rapporterar Paul Hamilton på WGR Sports Radio.

Tim Murray har tidigare uttryckt besvikelse över att Sabres, som var NHL.s sämsta lag den gångna säsongen, inte lyckades vinna draftlotteriet. Under gårdagens intervju ska han ha sagt till Eichel att kommentaren inte hade med honom att göra, utan att han var besviken över att de goda oddsen inte hade gått i Sabres riktning, uppger Hamilton på Twitter.

Den här artikeln handlar om: