Sök
Robin Lehner.
Ottawa

Svensken populär på trejdmarknaden: ”Vi vet vilka lag som är intresserade”

Robin Lehners dagar i Ottawa Senators organisation kan vara räknade. Efter att klubben förlängt kontraktet med succémålvakten Andrew Hammond måste man göra sig av med en målvakt – och det förefaller bli svensken.
– Vi har identifierat och vet vilka lag som är intresserade och som är seriösa i sin jakt, säger Senators general manager Bryan Murray.

Robin Lehner har under flera år pekats ut som den framtida målvaktsettan i Ottawa Senators. Det kan snabbt ha förändrats i och med Andrew Hammonds overkliga succé i slutet av grundserien. Den omeriterade 26-åringen fick chansen i Ottawas kasse när både Craig Anderson och Lehner drabbades av skador sent på säsongen. Hans svar på ansvaret var att vinna 20 av sina 23 matcher med Senators och föra laget till slutspel – trots att man under ett läge av säsongen befann sig 14 poäng från en slutspelsplats. Det gjorde honom till ”The Hamburglar” med hela den kanadensiska huvudstaden.

Efter att Senators skrivit ett nytt treårskontrakt med överraskningen befinner man sig i en situation där man har tre NHL-målvakter på envägskontrakt. Dessutom har man sajnat Boston Universitys collegestjärna Matt O’Connor som var NCAA:s kanske bästa målvakt den gångna säsongen. Därmed har general managern Bryan Murray börjat leta efter en trejdpartner som är villig att värva antingen Anderson eller Lehner.
– Vi har identifierat och vet vilka lag som är intresserade och som är seriösa i sin jakt, sade Murray under en presskonferens i Ottawa i går uppger nhl.com.
– De kommande veckorna kommer jag antagligen att få ett anbud som är så pass bra att jag måste ta ett beslut. Förhoppningsvis sker det innan draften (26-27 juni). Men det behöver inte ske då, det kan lika gärna bli när träningslägret startar.

Murrays förhoppning är att Ottawa ska kunna värva en topp sex-forward genom att offra Lehner eller Anderson. Men då kan han vara tvungen att offra något mer än bara en av sina överblivna målvakter. Intresset rapporteras inte helt oväntat vara störst för Lehner, som vid 23 års ålder fortfarande har en hel del potential att växa. Göteborgaren fick slutet av säsongen förstörd när han kolliderade med lagkamraten Clarke MacArthur i en match mot Carolina Hurricanes i februari. Han drabbades av en hjärnskakning och tvingades ställa in resten av säsongen.
– Han hade det tufft eftersom han slog i huvudet, men när han åkte hem (till Sverige) för en, en och en halv vecka sedan mådde han mycket bättre och hade börjat träna, säger Murray om Lehner.

Robin Lehner hade nio segrar på 25 matcher och en räddningsprocent på 90,5 under den gångna säsongen.

Den här artikeln handlar om: