Sök
SERIESEGRARE. Nick Angell och hans Västerås fick anledning att fira på lördagen.
Västerås IK

Backstjärnan avslutar karriären

Allsvenske backstjärnan Nick Angell väljer att avsluta karriären. Det meddelar hans senaste klubb Västerås på sin hemsida.

35-åringen gjorde comeback efter ett års uppehåll när han värvades till Karlskrona för två säsonger sedan och har under sin comeback tillhört allsvenskans bästa backar med totalt 64 poäng på 96 matcher under de två säsongerna.

Den offensivt skicklige amerikanen har spenderat en stor del av sin hockeykarriär i just Sverige och inledde sin europeiska karriär i Arboga 2003. Därefter har det blivit ytterligare sex säsonger i Sverige för Karlskoga, Brynäs, HV71, Karlskrona och Västerås med säsongen i Brynäs 06/07 som den starkaste då han sköt 14 mål och var ligans näst bästa back målmässigt bakom Janne Niskala (19).

Den här artikeln handlar om: