Sök
Carl Söderberg.
Nyheter

Beskedet: Boston har troligen inte råd att behålla Söderberg

Boston har problem med sin lönetaksträff till kommande säsong. Backstjärnan Dougie Hamiltons kommande kontrakt kommer med största säkerhet att innebära att man inte har råd att behålla Carl Söderberg, skriver Sportsnet. Man ska ha meddelat Söderberg att det är ‘mycket osannolikt’ att man skriver nytt kontrakt med honom. Därmed går han av allt att döma mot rikedom på free agent-marknaden i juli.

Det ser ut som att Carl Söderberg, efter två år i Boston, kommer att få flytta på sig för att fortsätta sin NHL-karriär.
Enligt Sportsnets Elliotte Friedman ska Söderberg ha blivit informerad av Bruins klubbledning att det är ‘mycket osannolikt’ att man kommer att skriva nytt kontrakt med honom.

Den 29-årige centern har hyllats stort för sin tid i Boston där han levererat bra siffror med tanke på sin roll i laget. Han sköt 48 poäng på 73 matcher sin första fulla NHL-säsong för ett år sedan och hade 44 poäng på 82 matcher den senaste säsongen.
Elva svenskar har levererat fler poäng i NHL under de senaste två säsongerna och lagkamraten Loui Eriksson, som snittar över fyra miljoner dollar i årslön, är inte en av dem.

BACKSTJÄRNANS FÖRLÄNGNING STÄLLER TILL DET

Och det är så klart priset som är anledningen till Bostons agerande. Söderberg har spelat för en låg lön, runt miljonen dollar i snittlön, under sina två säsonger i Boston och klubben kommer i första hand behöva lägga pengar på att skriva ett nytt kontrakt med backstjärnan Dougie Hamilton vars treåriga rookiekontrakt går ut i sommar och efter en 42-poängsäsong lär kosta en bra slant att sajna upp, vilket gör att klubben helt enkelt inte har råd att behålla Söderberg, som mycket väl kan ha spelat upp sig i ett värde på fyra miljoner per säsong.

Söderberg kommer därmed med största sannolikhet att bli en av de svenskar som kliver ut på free agent-marknaden 1 juli, tillsammans med bland andra Jhonas Enroth.

Den här artikeln handlar om: