Sök
Robert Pettersson
Flera svenska toppresultat på fystesterna inför draften

Visst, intervjuerna spelarna gör med NHL-klubbarna sägs väga tyngre än vad framgångar på fystesterna gör under NHL:s scouting combine och det är inte direkt många platser man vinner eller tappar på ett bra eller dåligt resultat normalt sett.

Men det är nog åtminstone ingen spelare som har sänkt sina aktier genom att testa bra under eventet och flera av de svenska killarna som var på plats i Buffalo för combinen lyckades slå sig in bland de tio främsta i några av de 15 momenten.

Joel Eriksson Ek, Färjestadslöftet, var exempelvis strålande när det kom till att cykla.
Där kom han nämligen fyra i uthållighet med sina tolv minuter, bara slagen av Jack Eichel (12.15), Jakov Trenin, 12.15 och Keegan Kolesar 12.01) och var trea i syraupptagningsförmåga på 68,8, slagen av Matthew Spencer (70,0) och Nicholas Boka (69,9).

Det var även andra svenskar som trampade på bra på cykeln. LHC-backen Gabriel Carlsson höll ut i 11.30 och var åtta uthållighet, medan Frölundabacken Jacob Larsson (66,0) och Modobacken Jesper Lindgren (65,9) var sexa respektive sjua i syreupptagning.

Lindgren var även åtta i Mean Power Output med ett resultat på 11,8. Ett test som mäter hur många watt/kilo du klarar av att cykla.

Tidigare Luleåbacken, numera i Sault Ste. Marie, Gustav Bouramman, kom tia i vertikalhopp, där man helt enkelt ska hoppa så högt som möjligt från stillastående. Han tog sig 60,2 centimeter.

Jakob Forsbacka Karlsson, som ska gå på college i Boston nästa säsong, var nia i kategorin högerhandsgrepp, där han stod emot 72,5 kilo.
Brynäsmålvakten Felix Sandström var delad trea i pull-ups med sina tolv, två bakom segrande Dennis Yan.

Två svenskar fanns bland de med lägst procent kroppsfett på combinen. Gabriel Carlsson var trea på 4,8% och Felix Sandström tia med 6,2.

Notabelt i övrigt var att Jack Eichel lyckades bättre än Connor McDavid och var topp-10 i sju av de 15 momenten. McDavid var topp-10 i två. Med andra ord lika många som Joel Eriksson Ek, Felix Sandström, Gabriel Carlsson och Jesper Lindgren.

Den här artikeln handlar om: