Sök
Henrik Lundqvist.
Nyheter

Nya Rangersmålvakten: ”Ser fram emot att få lära mig av den bäste”

Cam Talbot flyttade till Edmonton, och därmed blir finske Antti Raanta backup till Henrik Lundqvist kommande säsong. En roll som den 26-årige finländaren ser fram emot att ha.
– Det blir fantastiskt att få lära sig av den bäste, säger Raanta.

Efter Cam Talbots succésäsong hade Rangers ingen möjlighet att behålla honom som andremålvakt kommande säsong. Talbot flyttade till Edmonton, för att där kampera ihop med Tre Kronor-målvakten Anders Nilsson.

I stället har Rangers hämtat in två nya målvakter. Dels den tidigare Almtuna- och Frölundamålvakten Magnus Hellberg, och framför allt sajnades Chicagos Antti Raanta. Det är den sistnämnde som förväntas ta rollen som reserv bakom Henrik Lundqvist kommande säsong.

26-åringen kommer från en säsong med knapert med speltid i Chicago, bara 14 matcher, efter Corey Crawfords och framför allt Scott Darlings imponerande spel. Finländaren hade skadeproblem, och spelade bara 25 matcher i NHL och AHL under hela säsongen. Nu hoppas han på ett karriärlyft under Lundqvists uppsyn.
– Jag har alltid tittat på hur han spelar, och alla vet ju att han är en av världens bästa målvakter. Jag har hört så mycket bra om honom, så att få se vad han gör annorlunda och bättre än jag kommer hjälpa mig så mycket, säger Raanta till nhl.com.

Raanta är inte nedstämd över att få ha den kanske tydligaste reservmålvaktsrollen av alla i NHL.
– Jag tycker det här är en riktigt bra situation för mig. Mitt jobb är att lyfta honom och få honom att prestera på sin absoluta topp. Dessutom kommer det bli fantastiskt att få lära sig av den bäste.

Raanta har spelat totalt 39 matcher på två säsonger i Chicago, efter att ha slagit igenom på ett närmast hysteriskt sätt i Ässät säsongen dessförinnan. Det var Raanta som spikade igen totalt när man skrällde sig fram till den finska mästartiteln, när han på 16 slutspelsmatcher räddade 95,5 procent av skotten, och släppte in fenomenala 1,33 mål per match. Det gav honom dessutom en plats som förstemålvakt i det finska VM-laget.

Den här artikeln handlar om: