Mantas Armalis och Mikael Tellqvist.
SHL

RANKING: Här är SHL:s främsta målvaktspar – Plats 8-14

ANNONS

Trupperna börjar närma sig fulltaliga, och något som alla SHL-lag har gemensamt är att man har minst två målvakter under kontrakt till kommande säsong. Nu tar sig hockeysverige.se an det svåra uppdraget att ranka ligans främsta målvaktsuppsättningar till kommande säsong. Idag får ni plats 8-14, och i morgon presenteras de sju kvarvarande paren.

BB150313PA039

Lars Volden.

14. Lars Volden/Oscar Dansk, Rögle
Ett svårbedömt målvaktspar med Lars Volden, som gjorde succé i Allsvenskan, och den ganska oprövade Oscar Dansk. Dansk fanns med i SHL under sin tid i Brynäs, men står inte noterad för någon match.Han är ett välkänt och tungt namn, men faktum är att han kommer från en riktigt tung säsong i AHL/ECHL, och Volden känns på förhand som klar förstemålvakt. Här finns det enorm potential, men att som nykomling gå in i en säsong med en 22 och en 21-åring känns minst sagt riskabelt.

13. Adam Reideborn/Jonatan Bjurö, Modo
Modo har storsatsat på utespelarsidan, men har bland målvakterna valt en något mer blygsam framtoning. Stjärnan Linus Ullmark har ersatts av Västerås Jonatan Bjurö. Bjurö saknar helt SHL-rutin, och Reideborn har ännu inte varit en uttalad förstemålvakt på högsta nivå. Han gjorde det klart bra i ett svagt Modo förra säsongen, men nu finns inte längre Ullmark som parhäst. Potential finns, men kan någon kliva fram och bli en toppmålvakt?

stARKBAUM

Bernhard Starkbaum.

12. Bernhard Starkbaum/Felix Sandström, Brynäs
I Bernhard Starkbaum har Brynäs en toppmålvakt, men frågan är om han orkar med ännu säsong där han kommer behöva stå i princip varje match? Förra säsongen hade jättetalangen Felix Sandström stora sjukdomsproblem, och han blandade och gav. Sportchefen Stefan Bengtzén spelar högt när han väljer att satsa på 18-åringen i stället för att exempelvis ha behållit veteranen Johan Holmqvist även kommande säsong.

11. Oscar Alsenfelt/Pontus Sjögren, Malmö
För två säsonger sedan var Oscar Alsenfelt kung i SHL, och tog Leksand till en stabil placering som nykomlingar. Förra säsongen hade han det tyngre, precis som hela Leksand. Malmös backuppsättning känns inte klockren, och Alsenfelt kommer få det kämpigt även kommande säsong. Kan han studsa tillbaka till den form som gjorde honom till bäst i serien? Bakom honom finns Pontus Sjögren, som knappast kommer få starta fler än tio matcher kommande säsong.sjogrenalsenfelt

10. Patrick Galbraith/Linus Fernström, Karlskrona
Karlskronas trupp är tunn, men på målvaktssidan har man det ändå hyfsat ställt. Linus Fernström har gjort det bra under flera säsonger i Frölunda, och Patrick Galbraith visade i SHL-kvalet vad han är kapabel till. Senast han var i SHL, med Frölunda, floppade han. Men det känns som en annan Galbraith idag.

BB141126BB381

Július Hudáček.

9. Július Hudáček/Henrik Lundberg, Örebro
Alla vet vad Július Hudáček är kapabel till. Han gör ständig succé i Sverige, och var seriens främsta målvakt förra säsongen, trots hård konkurrens från bland annat Joel Lassinantti från Luleå och Djurgårdens Mikael Tellqvist. Bakom honom finns Henrik Lundberg. Han är en okej backup, men inte mer än så. Det gör att målvaksuppsättningen i Örebro känns rätt tunn.

8. Mikael Tellqvist/Mantas Armalis, Djurgården
Mantas Armalis är svårbedömd, då han ofta får stå mot topplagen på bortaplan. Att han håller SHL-klass vet vi, men hur hög? Mikael Tellqvist höll toppklass förra säsongen, och var förmodligen seriens egentliga MVP även om Július Hudáček fick priset. Om bara kroppen håller lär Djurgårdsikonen inte vara sämre den här säsongen.

Samtliga bilder kommer från Bildbyrån.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan