Matthew Tkachuk
Nyheter

Juniorkronorna åkte på tvåsiffrigt mot USA

5-2 mot USA Blue igår blev 24 timmar senare till en rejäl näsbränna i andra matchen i Lake Placid när Juniorkronorna fick stryk av USA White med 4-10 efter att ha släppt in sex raka mål i andra perioden där Matthew Tkachuk, son till ex-stjärnan Keith Tkachuk, gjorde ett hattrick på tre och en halv minut.

Efter 5-2-segern mot USA Blue sent igår lyckades Juniorkronorna inte upprepa det fina spelet när man ställdes mot USA White på tisdagskvällen.
Trots att matchen var mållös efter första perioden blev det ett rejält målkalas i matchen till slut och USA vann med 10-4.

Jänkarna gjorde sex raka mål på tolv minuter i andra perioden och gick fram till en 6-0-ledning innan Henrik Törnqvist reducerade i slutet av perioden.
Matthew Tkachuk, som går upp i draften nästa sommar och är son till tidigare storspelaren Keith Tkachuk, sköt ett hattrick på tre minuter och 31 sekunder när han tog matchen från 1-0 till 4-0 på vad man slarvigt brukar kalla ‘på egen hand’.

Tkachuk hade tre mål och två assist i matchen och även Brock Boeser sköt ett hattrick på Brynäsmålvakten Felix Sandström, som fick 39 skott emot sig i matchen och inte byttes ut – delvis kanske på grund av den enkla anledningen att laget i de två inledande matcherna bara haft just Sandström som enda tillgängliga målvakt.

Tredje tvåsiffriga på tre år

De svenska målen gjordes av Henrik Törnqvist, Rasmus Asplund och backen Rasmus Andersson. Den senare gjorde två, vilket också innebär att trion målskyttar också är de bästa målskyttarna hittills i turneringen för svensk del med två mål vardera.

Det var tredje gången de senaste tre åren som Juniorkronorna släppte in tvåsiffrigt mot just USA.
Man förlorade med 2-10 i Lake Placid-turneringen 2012 och gick ändå sedan till JVM-final där man spelade mot just USA i Ufa.
Ifjol förlorade man med 5-10 mot USA i sista träningsmatchen inför JVM-turneringen där Sverige gick till semifinal och USA åkte ut i kvarten.

Närmast för svensk del väntar möte med USA på torsdag kväll innan man avslutar mot Finland på fredag. Ett finskt lag som slog USA Blue med 10-3 på tisdagen och föll med 2-5 mot USA White i måndags.