Sök
Toni Rajala.
SHL

Toni Rajala debuterar för Luleå i veckan

Toni Rajala får inte spela hockey i Sverige förrän 17 september. Luleås finska stjärnförvärv kommer ändå inte att gå miste om matcher med klubben fram till dess.
Han kommer att spela bortamatcherna i Champions Hockey League som spelas innan dess och redan den här veckan kommer han att debutera innan vi ens hunnit nå CHL.

Luleå spelar två matcher på finsk mark under veckan när man möter HPK och Kärpät i Tavastehus på torsdag och fredag. Då kommer Rajala att finnas med i laget är det tänkt.
– I och med att laget flyger till Tammerfors så är det alldeles utmärkt att han kliver på bussen och åker med oss till Hämeenlinna, säger sportchefen Osten Bergström till NSD och säger Tavastehus i dess finska form.

– Han har ju varit i Sverige två säsonger så vi har ju en god bild av honom, men det är framförallt att han blir bekant med våra tränare och vårt lag och att vi blir bekant med honom på så sätt. Sen också att han kommer in i vårt sätt att driva vår ishockeyverksamhet och vårt sätt att spela. Det kan man inte göra på något bättre sätt än att vara tillsammans.

Luleå har efter sina två första träningsmatcher fått se en ren nyförvärvskedja med Bill Sweatt, Jacob Lagacé och Jacob Micflikier leverera fyra av lagets hittills nio mål.
Rajala spekuleras få spela med Johan Harju som center i lagets andrakedja.

Matcherna i Finland är Luleås två sista träningsmatcher för säsongen. Därefter är man spellediga i åtta dagar fram till man möter Lukko hemma i första CHL-matchen.

Den här artikeln handlar om: