Sök
Daniel Brière.
Philadelphia

Tar avsked efter 973 NHL-matcher: ”Vill vara närvarande för mina söner”

Precis som väntat har NHL-veteranen Daniel Brière beslutat sig för att lägga av, 37 år gammal. I den franskkanadensiska tidningen La Presse skriver han själv om beslutet att avsluta karriären.
– Jag vill vara mer närvarande för min söner, skriver Brière.

973 NHL-matcher och 696 poäng för Arizona, Buffalo, Philadelphia, Montréal och slutligen i fjol Colorado. Det är vad Daniel Brière uppnådde under sin NHL-karriär, en karriär som nu är över. I en artikel i dagens La Presse skriver veteranen själv om valet att lägga skridskorna på hyllan.

Brière, som gjorde åtta mål och tolv poäng på 57 matcher för Colorado i fjol, hänvisar till sina söner och att han vill investera mer tid i sin familj.
– Jag vill vara mer närvarande för att hjälpa dem i deras studier. Jag vill visa dem den rätta vägen. Ibland när föräldrarnas tillsyn inte är optimal, gör den mänskliga naturen att unga människor söka enklare banor. Att fuska. Det är viktigt att jag kommer hem och visar dem den rätta vägen, skriver han.

Sönerna Caelan, 17, Carson, 16, och Cameron, 14, spelar alla hockey och Brière hoppas att han ska kunna vägleda dem på ett bättre sätt genom att finnas till hands. Den gångna säsongen bodde sönerna i Philadelphia medan han själv befann sig i Denver.

Daniel Brière draftades ursprungligen av Arizona Coyotes som 24:e spelare 1996. Trots att han bara mäter 175 centimeter i strumplästen upplevde han en produktiv karriär i inte minst Buffalo och Philadelphia, där han vid sin peak låg på runt en poäng per match i snitt.

Brière vann aldrig Stanley Cup, men spelade final med Flyers mot Chicago Blackhawks 2010. Då vann han slutspelets poängliga efter att ha svarat för 30 poäng på 23 matcher.

Den här artikeln handlar om: