Sök
Byron Ritchie.
SHL

Modos nya lagkapten: ”Jag har mitt hjärta här”

Efter fyra år i exil har Byron Ritchie återvänt till Modo. Väl tillbaka blev han under gårdagen utsedd till klubbens nya lagkapten – ett uppdrag som han ser som mycket ärofyllt.
– Jag har mitt hjärta här i Modo och har haft det sedan jag var här senast, säger kanadensaren.

Han gjorde en säsong i Modo 2010-2011 och var då en av klubbens främsta spelare. Efter fyra år i schweiziska Bern är nu Byron Ritchie tillbaka i Örnsköldsvik och under gårdagen blev han utsedd till Modos nya lagkapten.
– Att vara kapten för det här laget är självklart en stor ära och är något som jag är väldigt stolt över, säger kanadensaren till allehanda.se och fortsätter:
– Jag har mitt hjärta här i Modo och Örnsköldsvik och har haft det sedan jag var här senast.

Ritchie, som också var lagkapten för Bern under fjolårssäsongen, är också på det klara med vad han anser är viktigt när man ska leda ett lag.
– Det handlar om att leda med exempel. Att komma till rinken och göra jobbet varje dag, samtidigt som man är en bra lagkamrat.

En av de bästa lagkaptener som kanadensaren själv har spelat under är, enligt honom själv, Markus Näslund. Under tiden som han hade svensken som sin kapten i Vancouver lärde sig Ritchie mycket om hur en bra ledare ska vara.
– Sättet som han uppträdde på och vid sidan av isen – han agerade med klass mot alla.
– Han gav varje supporter tid och var en fantastisk lagkamrat. Helt enkelt en person som väldigt många såg upp till.

Ritchie svarade för 43 poäng på 50 matcher med Bern under fjolårssäsongen och väntas nu spela en avgörande roll även i Modos öde.

Den här artikeln handlar om: