Sök
Johan Svedberg.
Nyheter

Ex-leksingens nya utmaning – kapten för allsvenska nykomlingen

Allsvenska nykomlingen Sundsvall Hockey har utsett en ny lagkapten. Det blir veteranbacken Johan Svedberg som får uppdraget den här säsongen.

Assisterande kaptener blir meriterade forwarden Mathias Månsson och danske veteranen Christoffer Kjaergaard.
– Vi har valt tre rutinerade spelare som i de här rollerna kompletterar varandra bra. Johan Svedberg kommer leda laget med gott ledarskap, proffsighet och en anda som klubben står för, säger Sundsvalls tränare Göran Tärnlund i ett uttalande på klubbens webbsida.

Svedberg, 35, hade gjort drygt fem säsonger i Leksand när han under förra säsongen lämnade SHL-klubben och hjälpte Sundsvall att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan. Han spelade för klubben mellan 1997 och 2004 innan han tog klivet upp i SHL via spel med lokalkonkurrenten Timrå.

Den här artikeln handlar om: