Sök
Henrik Eriksson firar med lagkamraterna.
Nyheter

Djurgården höll undan – nu är avancemanget nära

De svenska CHL-klubbarna börjar positionera sig riktigt fint inför det stundande slutspelet. I kväll gjorde Djurgården samma sak när man höll undan mot schweiziska Zug, och tog ett stort steg mot vidare spel i turneringen.

Schweiziska Zug inledde sitt CHL-spel med att förlora med hela 7-0 mot Tappara, och man var således i stort behov av poäng i kvällens match mot Djurgården. Men när lite drygt två perioder var spelade hade stockholmarna ryckt åt sig en 3-0-ledning, och sett till att Zug ännu inte gjort mål i turneringen.

Djurgården gick mot en säker seger, som i princip skulle säkra avancemang, men rasade ihop under en minut i mitten av perioden. Zug reducerade två gånger om, och skapade ordentligt liv i matchen.

Men Djurgården höll undan, och har nu fem poäng på tre matcher. Zug jagar som sagt sin första poäng, vilket gör att avancemanget är extremt nära för Hans Särkijärvis mannar. En poäng i returmötet lagen emellan, på Hovet nästa vecka, skulle definitivt säkra Djurgårdens slutspelsplats.

Lagets mål sköts av Henrik Eriksson, Robin Alvarez och formstarka Alexander Fällström.

Den här artikeln handlar om: