Sök
Johan Svedberg.
Nyheter

Lämnade SHL för division 1 – nu ska Johan Svedberg hjälpa Sundsvall till skrällar i allsvenskan

Han var en stor profil i Leksand, men valde att lämna SHL för att i stället hjälpa sitt Sundsvall upp i HockeyAllsvenskan. Nu ska Johan Svedberg leda ett ganska omeriterat och utdömt Sundsvall.
– Vi kommer att få slita, konstaterar han för hockeysverige.se.

Johan Svedberg lämnade Leksand i slutet av förra säsongen och flyttade hem till Sundsvall. I stället för att vara med och spela ner Leksand i Hockeyallsvenskan fick han vara med och spela upp Sundsvall i samma serie.

Den här säsongen kommer han vara en av medelpadingarnas viktigaste kuggar. Dessutom utsågs han i dagarna till lagkapten för nykomlingarna, men det talas också om att han dras med en skada. Men när hockeysverige.se frågar om hur allvarlig skada det handlar om så visar det sig inte handla om något av det allvarligare slaget.
– Jag klev av matchen senast för att jag hade lite känningar i en höft-böj. Det är ingen fara,utan det var en ren säkerhetsåtgärd.

Förra säsongen blev inte vad Johan Svedberg och Leksand hade hoppats på. Skador gjorde att han bara spelade 20 matcher med Leksand i SHL innan han i slutet av januari valde att lämna laget.
– Det aldrig kul att sitta på läktaren skadad och ingenting som man går och längtar efter. Så var det och inte så mycket att göra år. Det var bara att träna på och försöka komma tillbaka så snabbt som möjligt.

Vad hände som gjorde att du inte blev kvar i Leksand?
– Jag var ju skadad och strax innan transferfönstret stängde tog jag ett beslut att jag verkligen ville spela. Jag försökte komma tillbaka in i laget, men killarna hade gjort det bra just då och man ville inte göra så mycket förändring.
– Jag pratade med familjen om situationen och även med Leksand som ville hjälpa mig. Det var aldrig något problem. Det enda tanken jag hade var att flytta hem eftersom jag är uppväxt i Sundsvall och har släkt och vänner där. Jag har haft kontakt med Sundsvall under flera år så för mig fanns bara det alternativet.

Ishockey, SHL, Leksand - SkellefteŒ

Vad tror du gick fel för Leksand i direktkvalmatcherna mot Malmö?
– Malmö var en jättesvår motståndare, absolut. Man fick nog den svåraste motståndaren som man kunde få. Det var en tuff serie som Leksand hamnade i och det är idrott och där kan allt hända.

Johan Svedberg kastades i stället in i en annan kvalserie, den med Sundsvall för att ta sig upp till Hockeyallsvenskan.
– Det var jätteroligt att komma hem till Sundsvall och spela i kvalserien. Det hade varit tungt för egen del och mycket negativt. Nu fick jag komma in i ett lag som det var en positiv känsla i. På så vis var det enormt roligt och man fick tillbaka spelglädjen.
– Vi hade det tufft i början av kvalet då vi torskade några matcher. Vi redde ut det efter att vi hade diskuterat ganska mycket om hur vi skulle göra och så vidare. Det gick vägen vilket var enormt roligt.

Det var givetvis också ett ganska stort steg för Johan Svedberg att ta från spel i SHL till Division 1-spel.
– Det var en enormt stor omställning. Det var ett helt annat spel, men jag kom in i det mer och mer. Det kändes trots allt bra på slutet.

Vad var den största omställningen ute på isen?
– Det var kanske inte samma struktur i spelet och så vidare. Folk kunde komma lite hur som helst där ute medan vi i Leksand hade ganska uppstrukturerat hur vi skulle spela.

Sundvall har en av Hockeyallsvenskans tunnaste trupper, hur tänker du kring det? – Så är det ju och det utefter det vi får spela. Vi kommer absolut att få slita, vilket alla också vet om.

Finns det spelare underifrån som kan kliva in och ta viktiga roller i Hockeyallsvenskan under säsongen?
– Ja, några grabbar har vi, absolut det finns. Sedan kanske vi inte har, precis som du säger, samma bredd som många andra lag i Hockeyallsvenskan har. Klubben försöker jobba på den biten så vi får se vad som händer.

Johan Svedberg har inför årets säsong utnämnts till kapten i Sundsvall, något som han givetvis känner ett visst ansvar inför.
– Det är absolut inspirerande. Det är jätteroligt att få ha ett C på bröstet och det ska bli jättespännande.

Känner du någon speciell press inför att ha den rollen?
– Nej, det tycker jag inte. Jag har haft A på bröstet tidigare så det ska väl inte vara så stor skillnad. Vi har en ganska hög medelålder i laget och det kommer inte bara vara jag som kommer att vara med och leda laget.

Eon Arena

Det blir derbyn i Eon Arena, bland annat.

Nu blir det derbyn mot Timrå, vad tror du det betyder för hockeyintresset i stan?
– Det ska bli enormt roligt. När man snackar med folk utanför hockeyn börjar dom redan nu snacka om derbyna. Det ska verkligen bli jättespännande så det ser vi fram emot.

Den 3 oktober klockan 16 är det nedsläpp mellan Leksand och Sundsvall i Tegera Arena, hur tror du den upplevelsen kommer att bli?
– Det kommer att bli speciellt, absolut. Samtidigt kommer det bli både roligt och spännande.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten