Sök
Djurgården efter J20-guldet.
Nyheter

Djurgårdens J20 historiskt – första svenska lag att vinna World Cup

Djurgården fortsätter skörda fina framgångar på juniorsidan. Efter att i våras ha vunnit SM-guld för J20-lag vann man idag prestigefulla Junior Club World Cup, som första svenska lag.

Sedan 2011 har Junior Club World Cup spelats i Ryssland. Några av de främsta juniorlagen gör upp om att få kalla sig världsmätare för klubblag, åtminstone inofficiella sådana.

2012 togs den första svenska medaljen när Linköping knep ett brons, men sedan dess har vi inte ens haft ett svenskt lag i semifinal. Fram tills i år, då Djurgården blev första svenska lag att ta hem turneringen.

För motståndet stod ryska Chaika. Ryssarna tog ledningen i den första perioden, men Daniel Bernhardt kvitterade för Djurgårdens del. 1-1 stod sig en bit in i den tredje perioden, då Jesper Schiöler sköt det matchavgörande 2-1-målet för Djurgårdens del.

I de fyra tidigare turneringarna hade ryska lag vunnit tre gånger, och 2012 vann Sudbury Wolves från Kanada. Nu blev alltså Djurgården första svenska lag att vinna turneringen, och därmed fortsätter man på vinnarspåret efter att ha vunnit SM-guld på J20-sidan i våras.

Den här artikeln handlar om: