Sök
Mikael Johansson.
Nyheter

Nyförvärven sköt Färjestad till sent avgörande – slutspelsplatsen nära

Det var nyförvärven som levererade för Färjestad i kväll. Efter en tuff match mot Pardubice blev Johan Ryno till slut matchvinnare med tre minuter kvar. Nu är Färjestad i princip klara för CHL-slutspel.

Den svenska succén fortsätter vara i det närmaste total under CHL:s gruppspel. Samtliga svenska lag vann sina matcher i helgen, och forsar fram mot slutspel. Färjestad var senaste svenska lag att vinna i turneringen.

Men det satt hårt åt mot Pardubice. Inte förrän med tre minuter kvar att spela kom avgörandet, när Leksandsförvärvet Johan Ryno sköt 3-2 i det tuffa bortamötet. Det var ett mål som i princip säkrade Färjestads slutspelsplats.

Utöver Ryno blev Mikael Johansson och John Persson målskyttar för värmlänningarna, som nu har fem inspelade poäng på tre matcher. Då har man dessutom nollpoängaren Pardubice kvar att möta på hemmaplan.

De schweiziska mästarna Davos toppar gruppen med sju poäng på tre matcher. De har också Pardubice kvar att möta, på hemmaplan, och ser således ut att vinna gruppen före Färjestad.

Den här artikeln handlar om: