Sök
Matt Fornataro.
Nyheter

Efter tre säsonger i Sverige – nu flyttar kanadensaren till Österrike

Han har spelat i Sverige under tre raka säsonger. Nu blir det dock ett miljöombyte för den kanadensiske centern Matt Fornataro. Efter att ha avslutat förra säsongen med spel i Mora IK står det nu klart att 30-åringen följer sin tidigare lagkapten i dalaklubben, Kevin Mitchell, till Graz 99ers i den österrikiska ligan.

Fornataro gjorde succé i Hockeyallsvenskan med Västerås säsongen 2012/13 då han snittade en poäng per match. Det gav honom ett SHL-kontrakt med Leksand säsongen därpå. Där floppade Fornataro och återvände till Västerås, men inte heller där återfann han formen och lämnade laget för Mora i fjol efter att ha gjort två poäng på säsongens tolv första matcher.

Totalt har det blivit 84 poäng på 116 allsvenska matcher för Fornataro, som även hann med sex poäng på 29 matcher med Leksand innan han fick sparken. På meritlistan finns också 237 AHL-matcher.

Den här artikeln handlar om: