Sök
Robert Pettersson
Videll/Klingberg – en tidig svensk framgångsduo i KHL

Det finns ett par svenskar som startat säsongen bra i KHL. David Ullström har gjort mål i samtliga sina tre matcher som det kanske mest lysande exemplet.
Två andra som startat bra är Carl Klingberg och Linus Videll i Torpedo vars lag har startat säsongen med att vinna tre av de fyra första matcherna.

Och det är inte utan att svenskduon varit en bidragande faktor. Klingberg satte ju det tidiga 3-1-målet i tredje perioden i den tunga bortasegern mot Gagarin Cup-mästarna SKA i lördags och idag fortsatte svenskarna att leverera när laget slog Spartak borta med 5-2.

Klingberg och Videll spelade fram till Carter Ashton 3-1-mål och Videll spelade därefter fram till Klingbergs 4-1-mål. Ett PP-mål där Klingberg sköt direktskott från nära håll vid stolpen till vänster om Jevgenij Ivannikov.
Båda målen kom i tät följd under andra halvan av andra perioden.

Därmed har Klingberg svarat för tre mål och en assist och Videll för fyra assist på de fyra första matcherna.
För Klingbergs del innebär det att han, tillsammans med en drös andra, är tvåa i skytteligan bakom ledande Dustin Boyd som gjort fyra mål.
I assistligan är Videll delad etta med Vadim Sjipatjov.

David Ullström (3+2) toppar för övrigt poängligan på sina fem poäng. Även Vadim Sjipatjov (1+4) och Aleksandr Radulov (2+3) har fem poäng.

Den här artikeln handlar om: