Sök
Joel Lassinantti.
SHL

Lassinantti fixade gruppsegern: ”Det svåra är enkelt för honom”

Han slog igenom stort i SHL förra säsongen och var en av ligans bästa målvakter under våren. Joel Lassinantti har sedan fortsatt att övertyga under årets försäsong och i dag säkrade han Luleås gruppseger i CHL med en stark insats i Finland.
– Det som är svårt är väldigt enkelt för honom, säger Luleås assisterande tränare Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Han var en av de största positiva överraskningarna i SHL förra säsongen och när året summerades stod Joel Lassinantti ut som en av ligans bästa målvakter. Under årets försäsong har sedan 22-åringen visat att den framgången inte var någon tillfällighet och i dag såg han till att hjälpa Luleå till en meriterande seger i Finland.

Tack vare Lassinanttis stabila spel kunde norrbottningarna bärga tre nödvändiga poäng i bortamötet mot Lukko Rauma och därmed säkra gruppsegern i CHL.
– Han hade en fantastisk säsong i fjol och har fortsatt på samma sätt under försäsongen i år. Han kommer få spela mycket i år, säger Luleås assisterande tränare Stefan ”Skuggan” Nilsson till Eurosport och lägger till:
– Det ser väldigt enkelt ut för honom. Det som är svårt är enkelt för honom.

Lassinantti stoppade samtliga 19 skott han ställdes emot i dagens match och höll nollan. Framåt var det sedan en efterlängtad målskytt som skulle komma att presentera sig. Med sitt första mål i Luleå-tröjan sköt Toni Rajala det matchvinnande 1-0-målet i den andra perioden och endast 22 sekunder senare fyllde Peter Cehlárik på till 2-0.

Johan Harju punkterade sedan matchen genom att spika slutresultatet till 3-0 när Lukko tog ut målvakten med fem minuter kvar av slutperioden.
– Vi hade ett litet snack om hur vi ska spela i går och i dag tycker jag att vi visar hur vi vill spela, säger Harju.

Den här artikeln handlar om: