Sök
Toni Rajala.
SHL

Rajala får lovord efter drömmålet: ”Det är ju hockeygodis”

Toni Rajala har inte kunnat träna med Luleå under försäsongen av skatteskäl. Däremot har han spelat bortamatcherna mot Fribourg och Lukko Rauma i Champions Hockey League. Och i går presenterade sig finländaren på allvar när norrbottningarna säkrade gruppsegern via en säker 3-0-seger mot Lukko Rauma.

Det var Rajala som spräckte nollan med ett riktigt vackert mål i tredje perioden. Detta efter att ha prickade bortre krysset bakom målvakten Ryan Zapolski med ett vasst skott.
– Det är ju hockeygodis, berömde assisterande tränaren Stefan ”Skuggan” Nilsson i en intervju med Norrbottens-Kuriren efteråt.
– Att komma in på kanten och bara trycka upp den. Han har ett otroligt skott och det är en kvalité som vi visste att han hade.

Rajala tog skadade Bill Sweatts plats i förstakedjan med Jacob Lagacé och Jacob Micflikier och visade att han med sin fart och sin kreativitet ger Luleå ytterligare en dimension i spelet. 24-åringen har gjort 68 matcher för HV71 och Färjestad under de två senaste säsongerna och svarat för 57 poäng.

Den här artikeln handlar om: