Sök
Dion Phaneuf.
Toronto

Babcock tror på Phaneuf: ”Han kommer ha sitt bästa år på länge”

Få NHL-spelare har fått utstå så mycket kritik de senaste åren som Dion Phaneuf. Torontokaptenen har under de senaste säsongerna kritiserats såväl för sitt spel på isen som för sitt ledarskap utanför, och det har även ryktats om att klubben försökt byta bort honom.

Men nu får Phaneuf stöd från nye coachen Mike Babcock. I en intervju med Toronto Sun uttryckte Babcock stora förhoppningar på sin kapten inför den kommande säsongen.

– Han kommer att ha det bästa året han har haft på länge. Han har förberett sig noggrant hela sommaren. Vi kommer att hjälpa honom med hans spel, och han kommer att hjälpa oss genom att vara spelaren han har kapaciteten att vara. Och vi kommer att ta hand om honom. Vi kommer inte att sätta honom i skiten, varken på isen, med media eller på stan, säger Babcock.

I intervjun berättade Babcock också att man kommer att lätta på Phaneufs börda genom att han ska slippa träffa de omtalat krävande Torontomedierna åtminstone en gång i veckan. Om Phaneuf kan få en nytändning med Babcock i båset återstår att se, men förutsättningarna verkar åtminstone finnas.

Den här artikeln handlar om: