Sök
Kan Luleå upprepa bedriften från förra året, eller blir det något annat lag som tar hem CHL?
Växjö Lakers HC

Två svenskmöten direkt när CHL-slutspelet lottades

Minst två svenska lag kommer att ryka direkt i CHL-slutspelet, då det blev två svenskmöten redan i 16-delsfinalerna när de lottades. Svenska mästarna Växjö ställs mot Djurgården, och regerande CHL-mästarna Luleå får möta Färjestad. 

Med sex svenska gruppvinnare och två grupptvåor fanns det på förhand möjlighet för svenskmöten direkt i slutspelet. Det blev maxutdelning, eller maximalt oflyt, beroende på hur man väljer att se på saken.

När alla lag förutom fyra var dragna återstod det bara svenska lag, och det blir heta möten på en gång. Svenska mästarna Växjö får möta får möta Djurgården, och storsatsande Luleå får möta likaledes storsatsande Färjestad i varsitt hett dubbelmöte.

Övriga svenska lag fick klart mer överkomliga motståndare. Skellefteå drog en av de tuffare lotterna, då de ställs mot slovakiska Kosice som vunnit ligan fem av de senaste sju åren. HV71 och Linköping fick båda tjeckiska motstånd i Trinec och Liberec, samtidigt som Frölunda ställs mot tyska Ingolstadt.

Hela lottningen ser ut som följande. Laget som står först inleder dubbelmötet på bortaplan.

HV71 – Trinec
Adler Mannheim – Espoo Blues
ZSC Lions – Sparta Prag
Kärpät – Düsseldorf
Storhamar – Red Bull Salzburg
TPS Åbo – JYP
Red Bull München – Lukko Rauma
Växjö – Djurgården
Linköping – Liberec
Davos – IFK Helsingfors
Stavanger – Eisbären Berlin
Skellefteå – Kosice
Frölunda – Ingolstadt
Litvinov – Vienna Capitals
Tappara – Vitkovice
Luleå – Färjestad

Den här artikeln handlar om: