Sök
Jordan Smotherman
SHL

Rögle: Givet bottenlag – med goda förutsättningar att etablera sig i SHL

Rögle är den välskötta föreningen som har åkt hiss fram och tillbaka mellan SHL och Hockeyallsvenskan under flera års tid. När man nu är tillbaka i finrummet kan det mycket väl vara för att stanna – även om årets säsong högst sannolikt blir en smärtsam upplevelse.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Oscar Dansk, mv, Columbus (lån), Emil Kristensen, b, Oskarshamn, Dominik Granak, b, Gottéron, Ivan Baranka, b, Slovan Bratislava, Kevin Marshall, b, Toronto Marlies, Jesper Williamsson, b, HV71, David Åslin, fw, Leksand, Patrick Cehlin, fw, Leksand, Alex Aleardi, fw, Charlotte Checkers, Robin Kovávcs, fw, AIK, Alexander Nylander, fw, AIK, Sebastian Wännström, fw, Chicago Wolves. 
Förluster: Stefan Ridderwall, mv, Rödovre, Mike Vernace, b, klubblös, Niklas Hansson, b, HV71, Andreas Lilja, b, klubblös, André Deveaux, fw, klubblös, Jakob Lilja, fw, Linköping, Sebastian Stålberg, fw, Frölunda, Peter Leblanc, fw, HPK, Robin Kovács, fw, AIK (lån), Alexander Nylander, fw, Mississauga Steelheads (lån).

S9

S1Dominik Granak
Han floppade i Linköping i fjol efter att ha gått axelskadad innan han anlände till Sverige. Granak har dock svarat för tre riktigt fina SHL-säsonger med Färjestad och Rögle tidigare. Han har dessutom gjort ett gäng starka KHL-säsonger och får ändå räknas som ska leda ett i övrigt ganska ungt försvar. Slovaken kommer att få ett stort ansvar i vinter.

S2Ivan Baranka
Är i likhet med Granak tungt meriterad med 334 KHL-matcher, två OS- och fyra VM-turneringar. Inte lika kreativ i spelet som sin landsman, men ändå duglig pucktransportör med bra förstapass och stabilt tvåvägsspel.

S3Christopher Liljewall
Liljewall personifierar den spirande Rögleandan. Vid 25 års ålder har han redan gjort 170 matcher i allsvenskan och 110 i SHL för moderklubben – och nu blivit utsedd till kapten. En storvuxen, kraftfull och viljestark forward som är stark längs sargerna och bra på att skapa yta åt sina lagkamrater.

S4Jesper Jensen
Smart center som har vuxit enormt sedan han kom till Sverige från Tyskland och förstärkte Karlskrona i Hockeyallsvenskan 2012. Har sett SHL-mogen ut de två senaste säsongerna och det är inte osannolikt att han får axla ansvaret som förstacenter direkt.

S6
Lagets poängkung:
Jordan Smotherman
Kraftknippe som kom in och gjorde stor målsuccé i Rögletröjan under förra säsongen. Den NHL-meriterade amerikanen sköt tio mål på tolv allsvenska matcher och ytterligare sex mål på tio matcher i kvalet. Är oöm, fysisk och hårdför. Gillar att trängas och stångas i ytan framför mål. Kommer säkert att peta i en hel del skitmål även i SHL. Lär få nyckelroll även i år.

S5Ludvig Elvenes
Efternamnet förpliktigar. Pappa heter Stefan Elvenes och farbröderna Roger och Tord. Ludvig Elvenes är en av många spännande juniorer som fortsätter att poppa upp i plantskolan från Ängelholm. Smart spelare som snittade en poäng per match i J20 SuperElit i fjol och har visat fina takter på försäsongen.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Nye C More-experten Mike Helber, tidigare klubbdirektör i Linköping, har kallat Rögle för ”Sveriges mest välskötta föreningen”. Anledningen till den hyllningen var att klubben trots sina ständiga förflyttningar mellan SHL och Hockeyallsvenskan aldrig har tappat fotfästet som andra föreningar i samma sits har gjort. Man har en förmåga att anpassa sig till omständigheterna på ett sätt som andra klubbar borde studera och ta lärdom av. Dessutom har man en fin juniorverksamhet som har spottat ut en hel del fina talanger på senare år, även om få av dem har blivit klubben trogen. Det Rögle som kliver in i årets SHL-säsong är ett ganska tunt budgetbygge, förvisso med en hel del talang, men alldeles för tunt för att kunna mäta sig med de etablerade SHL-lagen över 52 omgångar. Allt annat än en av placeringarna i tabellens bottenskikt skulle överraska mig väldeliga. Samtidigt tror jag att Rögle har bättre möjligheter än någonsin tidigare att etablera sig i SHL och bygga något riktigt bra på sikt. Det påståendet baserar jag på att klubben känns harmonisk och trygg. Får man bara växa i sin takt, bygga med kontinuitet och omsorg under nye coachen Anders Eldebrinks ledning tror jag att Rögle har en permanent framtid i högsta ligan. Att man kommer att tvingas kvala till våren behöver inte vara någon katastrof. Det finns ju knappast ett mer pålitligt kvallag i hela Sverige.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31) Lars Volden
35) Oscar Dansk

BACKAR:
2) Jens Hellgren
3) Almen Bibic
4) Ludvig Claesson
5) Alen Bibic
8) Jesper Williamsson
15) Dominik Granak
27) Rasmus Bengtsson
28) Emil Kristensen
37) Ivan Baranka
46) Kevin Marshall

FORWARDS:
7) Patrick Cehlin
10) Viktor Lindgren
11) David Åslin
12) Jack Connolly
14) Jordan Smotherman
16) Christopher Liljewall ”C”
17) Taylor Matson
22) Sebastian Wännström
23) Daniel Sylwander
24) Alex Aleardi
25) Ludvig Elvenes
29) Ludvig Rensfeldt
36) Filip Karlsson
40) Jesper Jensen
90) Kelsey Tessier

COACH:
Anders Eldebrink

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten