Sök
Sweatt, Micflikier och Rajala
Växjö Lakers HC

Luleås tre stjärnvärvningar levererade direkt

Luleå tog en tung skalp direkt i premiären när man slog mästarna Växjö borta med 3-2. En match där man hade 3-0 och så när lyckades tappa. Lagets tre tyngsta forwardförstärkningar sköt lagets tre mål.
– Vi vet vad vi ska göra där ute och vi är rätt snabba allihop så det blir ganska svårt att ta pucken från oss när vi får tryck därnere, säger Bill Sweatt.

Luleå har satsat stenhårt på att bli ett topplag den här säsongen och bland annat värvat stora SHL-stjärnor som Bill Sweatt, Toni Rajala och Jacob Micflikier. I premiären mot Växjö borta visade man styrka direkt och vann mot de regerande mästarna med 3-2.

Man gjorde det via mål av just de tre stjärnvärvningarna. Toni Rajala sköt 1-0 med första periodens enda mål. Sweatt och Micflikier gjorde 2-0 och 3-0 i andra perioden.
– Vi vet vad vi ska göra där ute och vi är rätt snabba allihop så det blir ganska svårt att ta pucken från oss när vi får tryck därnere, säger Bill Sweatt till C More.

– Det klart det är skönt att vara här från första matchen. Det är svårt att komma i mitten av säsongen till ett nytt lag. Men nu är det bra, jag kan vara här hela säsongen. Det kommer bli en bra säsong, definitivt, säger Toni Rajala till C More angående att han inte fått vara med från början i sina tidigare SHL-klubbar.

– Det är skönt att få lite poäng från början. Det var ärligt talat mitt fel där med ett par minuter kvar och sen fick de en till i slutet, sade Micflikier om sitt mål.

Och ja, det blev ju faktiskt lite nerv i matchen trots den där 3-0-ledningen. Richard Gynge frispelade Robert Rosén till 1-3 med 51 sekunder kvar och med två sekunder kvar reducerade Gynge till 2-3 och det blev dramatik in i det sista där Växjö bland annat hade en puck i ribban och Luleå bara sköt ett skott på mål.
– Vi är lite blöta från start. Vi bjuder på lite lösa puckar där Luleå är hetare. Sen får vi en extra boost när vi gör de där målen. I tredje slår Luleå ifrån sig och vi pumpar på, men tyvärr är vi inte där vi måste vara framför mål, säger Växjötränaren Sam Hallam.

Luleåmålvakten Joel Lassinatti, som spelade bra precis som ifjol, var nöjd med matchen som helhet. Bortsett från den där minuten i andra perioden.
– Jag tycker vi har jättebra kontroll på matchen i första och 19 minuter i andra. Sen får vi två baklängesmål som jag tycker är onödiga. Sen kommer vi tillbaka i spelet i tredje perioden och det tycker jag är en styrka vi har.

Den här artikeln handlar om: