Sök
EN STENKUL KVÄLL. Malmö-spelarna firar Frederik Storms 3-0 mot Örebro.
SHL

Malmö bjöd Örebro på en lektion: ”Det är så här vi ska spela”

En dryg period. Det var allt som Malmö behövde för att säkra en historisk första SHL-seger i Malmö Arena. Skåningarna bjöd gästande Örebro på en rejäl hockeylektion och gjorde fyra mål på matchens första 27 minuter.
– Det är så här vi vill spela, säger lagkaptenen Henrik Hetta.

Efter en svag prestation i SHL-premiären borta mot Brynäs var frågetecknen som omgärdade Malmö många inför lagets första SHL-match i Malmö Arena. Frågetecknen skulle dock snabbt rätas ut till utropstecken under en historisk premiärfest i hemmaborgen.

Innan fem minuter var spelade hade Joey Tenute och Andreas Thuresson sett till att ge hemmalaget en 2-0-ledning medan Örebro agerade statister och såg ut att vara fastfrusna i isen. Utklassningen fortsatte sedan också i den andra perioden när Frederik Storm och Magnus Häggström såg till att hemmalaget hade en 4-0-ledning innan 27 minuter var spelade.
– Det är för dåligt, allting. De åker sönder oss och vinner alla andrapuckar, konstaterade Örebros Daniel Vikten för CMore i den andra periodpausen.

Efter att Malmö åkt ifrån närkingarna under matchens första halva var sedan resterande del av drabbningen mest av akademisk karaktär. Örebro stoppade blödningen, men hade inte mycket att komma med framåt. Hemmalaget var helt enkelt ett nummer större den här kvällen.
– Det är så här vi vill spela, ta kommandot och vara fysiska. Jag tycker att vi gör det idag och gör vi det då vinner vi matcher, säger Malmös lagkapten Henrik Hetta.

Segersiffrorna skrevs till 4-0 och hemmapubliken kunde också glädja sig åt att två av lagets stjärnförvärv briljerade. Thuresson hade utöver sitt mål också en fin assist i matchen medan Oscar Alsenfelt var säkerheten själv mellan stolparna. Målvaktsstjärnan stoppade 26 skott för sin nolla, efter en mindre imponerande insats i premiären.

Den här artikeln handlar om: