Julia Åberg.
SDHL 1

Stockholm för hela slanten i Riksserien

ANNONS

Det är Stockholm som just nu gäller i toppen av Riksserien. AIK toppar serien före Djurgården. På tredje plats hittar vi Leksand. I botten ligger SDE Hockey och nollpoängaren HV 71.

Djurgården var helgens stora vinnare med vinst på lördagen mot Brynäs med 5-3 och under söndagen mot Sundsvall med hela 9-0. Stor matchvinnare för Djurgården mot Brynäs var Julia Östlund med sitt 4-3-mål.

I mötet med Sundvall svarade norska landslagstjärnan Andrea Dalen för fyra av Djurgårdsmålen. Värt att notera från samma match: Julia Åberg gjorde comeback efter sina skadeproblem. Hon fick dessutom hålla nollan.
– Känslan att äntligen få göra comeback var fantastiskt skön. Det var dock inte lika pirrigt som jag trott utan det kändes som världens mest naturliga sak där ute. Som lag spelar vi överlag bra. Vi kunde ha hållit ett lite bättre tempo men samtidigt skapar vi mycket lägen i dag och tjejerna sätter dit puckarna, säger Julia Åberg till hockeysverige.se.

Sundsvall fortsätter vara seriens stora frågetecken. Under lördagen tog man bortamötet med AIK till förlängning och en poäng för att dagen efter alltså förlora mot Djurgården med 9-0. I mötet med AIK svarade Erica Udén Johansson för två av Sundsvalls mål.

AIK mötte Brynäs under söndagen och vann ganska klart med 4-1. Betty Jouanny gav visserligen Brynäs ledningen med 1-0, men efter mål av Emmy Alasalmi, Lisa Johansson, Sabina Küller och Martina Brolin vände AIK matchen och vann alltså med 4-1.

Två lag, Linköping och HV 71 spelade bara en match den här helgen. Lagen mötte varandra i Linköping under lördagen och den matchen vanns av hemmalaget med 3-0 efter mål av Anna Kjellbin, Madelen Haug Hansen och Moa Viklund. HV 71 saknade sin storstjärna, Jenni Asserholt, som förra säsongen spelade i just Linköping.
– Vi gör stundtals en mycket bra match men det är de små detaljerna som saknas. Vi kan mäta oss med Linköping och det visar vi i dag. De leder bara med 1-0 fram till den sista perioden, men de är lite vassare i avsluten och det är det som fäller avgörandet, säger HV71:s målvakt Sabina Eriksson till klubbens hemsida.

DALEN I POÄNGLIGATOPP

Det var även två dubbelmöten i helgen. I LRF-hallen respektive Tegera Arena möttes Luleå och Leksand. Hockeysverige.se var på plats under lördagens match och fick, tillsammans med bland andra förbundskaptenerna Leif Boork och Ylva Lindberg, se en underhållande och stundtals välspelad hockeymatch som vanns av Luleå med 5-2. Melinda Olsson och Emelie Jönsson gjorde två mål var för Luleå.

Leksand fick revansch under söndagen och vann med 2-1 efter mål av Iveta Koka och Hanna Lindqvist. Melinda Olsson svarade för Luleås mål.
– Två matcher som är rätt lika varann, där vi gör första och tredje perioderna bra. Båda andra perioderna hamnar vi på hälarna och får jobba i uppförsbacke. I dag straffades vi hårt av det, säger Luleås tränare Fredrik Glader till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag tycker att vi vann välförtjänt igår medan Leksand vinner välförtjänt idag. I båda matcherna är det små marginaler som avgör. Vi har i dagens match möjligheter att kvittera, men Leksand gör det svårt för oss. Sett till poängfördelningen i helgen så är det okej. Nu ska vi hem och jobba på hårt för att till nästa helg ta emot AIK i ett förhoppningsvis kokande Coop Arena inför Sveriges bästa fans.

Det andra dubbelmötet spelades i Enebybergs Ishall norr om Stockholm mellan SDE Hockey och Modo. Första mötet vann Modo med klara 3-0 efter ett hattrick från notoriska målskytten Alice Östensson. Trots att skottstatistiken slutar 17-45 i söndagens match lyckas SDE Hockey ta matchen till straffar som vinns av bortalaget efter mål av Frida Gradin. Tjeckiska landslagsmålvakten Klara Peslarova uppges ha storspelat för hemmalaget. Sarah Berglind och Emma Söderberg stod varsin match för Modo.

Poängligan i Riksserien toppas av Djurgårdens Andrea Dalen med sex mål och totalt elva poäng på fyra matcher. Tvåa ligger Tina Enström, även hon från Djurgården, med ett mål och totalt nio poäng på fyra matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL