Sök
Mats Zuccarello.
Nyheter

Zuccarellos bejublade comeback efter hjärnskadan: ”Det kanske kommer ta tid”

I slutspelet fick han lagkamraten Ryan McDonaghs slagskott i huvudet och tvingades tillbringa tid på sjukhuset med en hjärnskada. I natt var Mats Zuccarello tillbaka i spel och visade att han blir att räkna med igen.
– Det kanske kommer att ta lite tid att komma tillbaka i normal form, men det är det vi har försäsongen till, säger Zuccarello till Bergen Record efter ett mål och en assist mot Boston Bruins i natt.

Dagarna efter den ödesdigra slutspelsmatchen mot Pittsburgh Penguins i våras, där Mats Zuccarello hade fått Ryan McDonahgs hårda slagskott i huvudet, var ett töcken. Norrmannen funderade på om han någonsin skulle kunna spela ishockey igen. Eller ja, om han ens skulle kunna gå, prata eller fungera som en normal människa. Det var nämligen sådana grundläggande saker som han inte klarade av de första dygnen efter smällen, som gav honom en blödning i hjärnan.
– Läkarna var fantastiska och sa att allt skulle bli bra. Men det är svårt att inte ha sådana där tankar när man ligger på sjukhuset och knappt kan röra sig, säger Zuccarello till Bergen Record efter nattens fina comeback i förlustmatchen mot Boston Bruins.

27-åringen sköt ett mål, hade en assist och förvaltades dessutom sin straff i straffläggningen. Trots det föll Rangers med 3-4 efter att Brad Marchand skjutit det avgörande straffmålet för hemmalaget. Zuccarello tycker trots poängsuccén att han ligger lite efter.
– Det kanske kommer att ta lite tid att komma tillbaka i normal form, men det är det vi har försäsongen till, säger han.

I målet gjorde Henrik Lundqvist försäsongens första framträdande och stoppade 21 av 22 skott innan han överlät kassen åt Jeff Malcolm. Rangers har valt att hålla Lundqvist utanför spel tidigt under försäsongen och i stället låta honom träna ordentligt. Detta för att man hoppas att han ska få en bättre start på säsongen. Tidigare har han ofta haft en seg första halva på säsongen för att sedan avsluta grundserien på allra bästa sätt.

Oscar Lindberg var ombytt för Rangers för tredje gången den här försäsongen, men kom inte med i målprotokollet den här gången efter att ha gjort det i det tidigare två matcherna. I Boston fanns Loui Eriksson med på isen.

Den här artikeln handlar om: