Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #1

ANNONS

Fyra SHL-omgångar har spelats, och det har blivit dags att ta ut de första spelarna i Veckans Lag. Uttagningarna baseras på samtliga fyra spelade omgångar.

Oscar Dansk, Rögle
Många har ifrågasatt Oscar Dansk efter hans svaga säsong  tid i Nordamerika. Men den tidigare JVM-målvakten har närmast agerat vägg i sina matcher med Rögle. Utöver en jättetabbe i matchen mot Frölunda, där han var planens bästa spelare fram tills dess, har målvaktstalangen imponerat stort.

Ilkka Heikkinen, Växjö
Ilka Heikkinen har varit precis så bra som när han senast representerade Växjö. Smålänningarna har haft stora problem att göra mål, men powerplay-specialisten från Finland har trots det fått med sig fem poäng på fyra matcher. Med det toppar han backarnas poängliga.

Tomas Skogs, Färjestad
Det har talats om Magnus Nygren. Det har talats om Jonas Holös. Men det är en annan backvärvning som briljerat mest i Färjestad. Tomas Skogs har varit lagets främsta back defensivt, och dessutom levererat närmast chockartat mycket framåt. Det har blivit fyra poäng för den, normalt sett, inte speciellt offensiva backen.

John Norman, Skellefteå
Som vanligt lyckas Skellefteå få fram en spelare som överraskar positivt på alla. John Norman har haft en något undanskymd roll under sin tidigare tid i klubben, men nu har han exploderat poängmässigt med sex poäng på de inledande fyra matcherna. Kommer John Norman fortsätta driva Skellefteå framåt?

Mattias Tedenby, HV71
Efter en svag fjolårssäsong med bara 19 poäng har Mattias Tedenby nu hittat tillbaka till den form som gjorde honom till publikfavorit i Jönköping som junior. Totalt har pucktrollaren skjutit tre mål, och spelat fram till två. Kan Tedenby bibehålla den här formen lär han bli aktuell för Tre Kronor.

Anton Rödin, Brynäs
Skytteligaledare och poängligaledare. Anton Rödin har varit SHL:s kanske främsta spelare under säsongsupptakten, och Brynäs självklara stjärna. Har redan skjutit 20 skott på mål, vilket han toppar den statistiken med.

Veckans

…vrål: Det kom utan tvekan från Karlskrona, när Jimmy Andersson tryckte in 3-2 i slutminuterna mot Djurgården. Då säkrade Blekingelaget nämligen sin första seger någonsin i SHL, efter att ha inlett seriespelet med tre raka förluster.

…junior I: Joel Eriksson-Ek är en supertalang, det känner alla till. Men redan nu har han tagit en ledande roll i Färjestad och levererat både poäng och ett moget spel. Är det här årets ”Axel Holmström”, rent utav?

…junior II: Bernhard Starkbaum hamnade på skadelistan, och Felix Sandström kastades in från start för första gången i sin SHL-karriär. Han tackade för förtroendet genom att storspela mot Djurgården, och sedan ta en ny seger i matchen mot HV. Två matcher, två insläppta mål och en ledning i målvaktsligan. Felix Sandström har fått en flygande start på SHL-karriären.

…chock: Ryan Whitney värvades till Modo som tilltänkt stjärnback. Det blev inte ens två matcher. Sen kom beskedet att den före detta NHL-profilen tvingas avsluta sin karriär med omedelbar verkan. Chocken från Örnsköldsvik hördes genom hela Sverige.

…comeback: Jere Karalahti var avstängd de tre första SHL-omgångarna. Mot Brynäs var han tillbaka i spel igen, för ett skadeskjutet HV71. Det tog 13 minuter, sen hade finländaren dragit på sig en ny avstängning.

…favoritfall: Ja, det har bara gått fyra omgångar. Men att mästarna Växjö och supersatsande Luleå skulle inneha bottenpositionerna var det nog ingen som hade trott. Nu finns det bara 48 matcher kvar att reda upp situationen på…

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch