Sök
Linus Arnesson.
Nyheter

Arnesson slåss för plats i Boston: ”Vet att jag kan spela på den här nivån”

Skador på stjärnbackarna Zdeno Chára och Dennis Seidenberg har öppnat upp platser i Boston Bruins laguppställning. En av de som slåss om de lediga platserna är Linus Arnesson.
– Han är en av killarna som vi är imponerade av, säger coachen Claude Julien.

Efter Djurgårdens uttåg i play in förra säsongen lämnade backen Linus Arnesson klubben för att avsluta säsongen i Boston Bruins farmarlag Providence Bruins. Nu när 21-åringen är på plats på Bostons träningsläger för att försöka ta en plats i laget är den erfarenheten viktig.
– Det var riktigt bra att få spela på den mindre isen och lära känna spelarna och coacherna. Det har hjälpt mig mycket i början av den här säsongen, säger Arnesson till Boston Herald.

Arnesson har spelat i tre av Bruins fem träningsmatcher så här långt. Och även om han hade det tufft mot Tomáš Jurčo i den senaste matchen mot Detroit har han på det stora hela imponerat på lagledningen.
– Han gör ett fint jobb med att hålla sig lugn där bak och göra bra grejer. Han är en rätt stor grabb. Han verkar inte rädd för att kliva in i hörnen. Jag gillar hans spel. Det finns mycket potential i honom, Han är en av killarna som vi är rätt imponerade av, säger Bruins coach Claude Julien.

Med både Zdeno Chára och Dennis Seidenberg på skadelistan har en chans öppnat sig för Arnesson att ta en plats i truppen när NHL drar igång. Det troliga är dock att det finns andra unga backar, som Colin Miller och Joe Morrow, före honom i hierarkin och att han får inleda säsongen i Providence. Men Arnesson är säker på sin egen kapacitet.
– Jag vet att jag kan spela på den här nivån, och det är en väldigt skön känsla att ha. Även om jag blir nedskickad så hoppas jag på att få en stor roll och spela bra där, så jag kan komma upp hit åtminstone en gång den här säsongen, säger Arnesson.

Den här artikeln handlar om: