Sök
PEST OCH PINA. Joe Thornton har det tufft i San José.
San José

San José: En missriktad satsning som förstör framtiden

San Josés GM Doug Wilson har länge påpekat att Sharks är inne i en ombygnadsfas, utan att faktiskt ta steget in i den själv. I stället för att under sommaren spränga upp ett lagbygge som visat att det inte har vad som krävs valde han att satsa stora pengar på två 34-åringar, vilket är något som sannolikt slår rejält bakut inom en snar framtid.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Martin Jones, mv, Los Angeles, Paul Martin, b, Pittsburgh, Joel Ward, fw, Washington.
Förluster: Antti Niemi, mv, Dallas, Matt Irwin, b, Boston, John Scott, fw, Arizona.

S9

S1Marc-Édouard Vlasic
En av ligans mest underskattade backar som alltid gör ett stort jobb i det tysta. Är inte flashig på banan, men löser sina uppgifter i båda ändar av isen på ett fläckfritt sätt. Tog en plats i Kanadas OS-trupp 2014 och var +12 i plus- och minusstatistiken under en fjolårssäsong där de flesta övriga Sharks-spelare låg på klara minus, vilket säger en del om hans stabilitet.

S2Brent Burns
Mannen med ett av Nordamerikas läckraste skägg är också en av ligans skönaste karaktärer. Ägnar stor tid åt välgörenhetsarbete och är ett föredöme utanför isen, samtidigt som han också fortfarande hör till världstoppen på densamma. Besitter fantastiska offensiva egenskaper, vilket han inte minst visade när han blev utsedd till turneringens bästa back under VM i våras. Gör sig fortfarande bäst på den positionen, även om han också spelat forward med framgång under de senaste åren.

S3Joe Pavelski
En av ligans mest mångsidiga forwards. Har skjutit 78 mål över de två senaste åren och tagit klivet in som en av ligans mest pålitliga målskyttar. Är samtidigt oerhört pålitlig i defensiven och en skicklig tekare som kan spela såväl i mitten som på kanten. Har spelat de två senaste OS-turneringarna för USA och kommer att vara en nyckelspelare i det amerikanska laget i World Cup nästa sommar.

S4Joe Thornton
Han må vara långt ifrån den spelare han en gång var, men när det gäller att servera mackor till sina lagkamrater finns det få spelare i ligan som slår veteranen på fingrarna. Trejdryktena kring 36-åringen har varit ihärdiga då han haft en öppen konflikt med GM Doug Wilson sedan han blev av med C:et förra sommaren, men som det ser ut i nuläget lär kanadensaren bli kvar i San José.

S6
Lagets poängkung:
Logan Couture
Har tagit kliv framåt för varje säsong som gått de senaste åren och svarade i fjol för sin poängmässigt bästa säsong hittills i NHL-karriären. Har fortfarande potentialen att växa ytterligare om han hittar en bättre jämnhet, men kan redan nu räknas in i elitskiktet bland ligans spelare. Det är på intet sätt omöjligt att 26-åringen snittar en poäng per match kommande vinter.

S5Tomáš Hertl
Efter ett succéartat debutår i ligan säsongen 2013-2014 gick det betydligt tyngre för den unge tjecken i fjol. Han hade långa stunder svårt att komma till sin rätt och svarade för två mål färre än under rookiesäsongen, trots 45 matcher fler spelade. Är det någon av Sharks unga spelare som på sikt har potentialen att utvecklas till en stjärna är det dock 21-åringen och det skulle förvåna om han inte kommer tillbaka med ett starkt år i år.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

San José har gradvis försämrats de senaste åren och missade i fjol slutspelet för första gången sedan 2003. I stället för att ta sitt förnuft till fånga och inse att man är ett lag i oerhört stort behov av en generationsväxling valde då GM Doug Wilson att skriva flerårskontrakt med 34-åringarna Paul Martin och Joel Ward för dyra pengar. I ett läge där trejder av flera av lagets meriterade veteraner framstod som den enda riktiga lösningen fortsatte klubbens general manager sin satsning på en sedan länge förlorad dröm. Sharks är ett av de lag som har det klart sämst ställt när det kommer till framtidslöften sedan tidigare och i stället för att ta chansen att förbättra klubbens framtidsutsikter kan Wilson mycket väl ha försenat klubbens resa tillbaka till toppen med flera år genom sina aktioner. I den tuffa konkurrensen som är i den västra konferensen just nu får Sharks svårt att ens ta sig till slutspel, Martin och Wards ankomst till trots, och man kommer definitivt inte räcka särskilt långt om man på något sätt lyckades snubbla till sig en av de åtråvärda platserna. Nej, framtiden är verkligen mörk för en av det senaste decenniets verkliga toppklubbar.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31) Martin Jones
32) Alex Stalock

BACKAR:
4) Brenden Dillon
7) Paul Martin
41) Mirco Müller
44) Marc-Édourad Vlasic ”A”
61) Justin Braun
80) Matt Tennyson
88) Brent Burns

FORWARDS:
8) Joe Pavelski ”A”
12) Patrick Marleau ”A”
13) Raffi Torres
18) Mike Brown
19) Joe Thornton ”A”
21) Ben Smith
39) Logan Couture
42) Joel Ward
48) Tomáš Hertl
50) Chris Tierney
57) Tommy Wingels
68) Melker Karlsson
83) Matt Nieto
89) Barclay Goodrow

COACH: 
Peter DeBoer (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten