Sök
Färjestad jublar efter att Milan Gulas avgjort matchen mot Malmö.
SHL

Jättetavla och special teams fällde hårt kämpande Malmö

Nykomlingen Malmö mot storsatsande Färjestad kunde väl bara sluta på ett sätt på förhand? Det gjorde det också, men det krävdes en jättetavla av Malmös målvakt Oscar Alsenfelt innan gästerna kunde vinna med 3-2.
– Jag tycker vi jobbar bra och skapar en hel del chanser, men sen är det små detaljer som avgör, säger Malmös kapten Henrik Hetta till C More efter matchen. 

Oscar Alsenfelts misstag kom bara dryga tre minuter in i sista perioden. Milan Gulas stormade fram på kanten och slängde in en puck från nästan innan vinkel, som Alsenfelt på ett billigt sätt släppte in vid första stolpen. Målet betydde 3-2 till Färjestad, vilket också blev slutresultatet i matchen.

Annars var special teams den stora faktorn som avgjorde matchen. Färjestad gjorde två mål på tre försök i power play, medan Malmö inte gjorde ett enda trots fem chanser.
– De är bättre än oss där, och det avgör tycker jag. Jag tycker vi jobbar bra och skapar en hel del chanser, men sen är det små detaljer som avgör. I dag är det de som gör två mål i power play när vi gör noll, säger Malmös kapten Henrik Hetta till C More.

Malmö kom tillbaka från underläge två gånger i matchen, och visade att man under långa perioder klarade av att spela jämnt med en av seriens stora favoriter. Färjestad var å sin sida inte helt nöjda efter matchen, trots tre poäng med sig i bussen hem
– Power play och box play var riktigt bra, men i stora delar av spelet fem-mot-fem måste vi höja oss. Vi måste vara ödmjuka och ärliga och gå framåt, det finns bitar som måste bli bättre för att processen ska gå framåt. Vi vinner med 3-2 i dag, men studsar det annorlunda så förlorar vi med 3-2, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson till C More.

Poängbäst på isen var Milan Gulas, som förutom det avgörande målet även stod för två assist. De andra Färjestadsmålen stod Linus Persson och Robbie Earl för, medan Peter Mueller och Derek Meech satte pucken i nät för Malmö.

Den här artikeln handlar om: